Valgomoji soda
Valgomoji soda

Maistinė soda. Sumaišyta su grietine, kefyru, citrinų sultimis ar kita rūgšties turinčia medžiaga, naudojama kepiniuose kaip kildinamoji medžiaga.

Sudedamosios dalys

Natrio bikarbonatas (soda).

Maisto priedai

E500

Laikymo sąlygos

Laikyti sausoje, vėsioje vietoje. Laikymo temperatūra: nuo 0°C iki 25°C.

Česnakinė duona 

Česnakinė duona 

REIKĖS: 1 prancūziško batono 110 g sviesto(kambario temperatūros) 2 česnako skiltelių, pertrintu su žiupsneliu druskos ir alyvuogių aliejumi iki pastos konsistencijos 2 valg. šaukš. šviežių pakapotų petražolių 2 valg. šaukš. šviežių pakapotų bazilikų Alyvuogių...

Mėlynojo sūrio padažas

Mėlynojo sūrio padažas

REIKĖS: 1,5 stiklinės grietinės 3/4 stiklinės majonezo  220 g mėlynojo sūrio  Vorčesterio padažo druskos GAMINIMO EIGA: Suplakite maišytuve greitinę, majonezą ir sūrį. Pagal skonį įberkite druskos ir vorčesterio padažo.

Sangrija su gervuogėmis ir mėlynėmis

Sangrija su gervuogėmis ir mėlynėmis

REIKĖS: 750 ml raudono vyno 1 stiklinės cukraus 1 stiklinės likerio iš aviečių 1 stiklinės degtinės su uogų skonių 1 stiklinės gazuoto vandens 0,5 stiklinės šviežių citrinų sulčių 170 g gervuogių 170 g mėlynių GAMINIMO EIGA: Sirupui pagaminti reikia nedideliame puode...

Kukurūzų duona

Kukurūzų duona

REIKĖS: 1,5 stiklinės kukurūzų miltų 1/4 stiklinės miltų 2 valg. šaukš. cukraus 1 arbat. šaukš. tešlos miltelių 0,5 arbat. šaukš. sodos 1/4 arbat. šaukš. druskos 1 stiklinės pieno 1 stiklinės grietinės 2 valg. šaukš. išlydyto sviesto 1 didelio kiaušinio 1 stiklinės...

Itališka minestronė sriuba

Itališka minestronė sriuba

REIKĖS: 3/4 stiklinės mažų makaronų 400 g konservuotų baltųjų pupelių, puse skysčio nupilkite, o kitą palikite 220 g konservuotų kukurūzų, skystį nupilkite 400 g konservuotų pomidorų 400 g konservuotų žaliųjų pupelių 1 valg. šaukš. aliejaus 2 valg. šaukš. pomidorų...