Vasarinės kreminės vaisių salotos

REIKĖS:

1,5 puodelio 1 % pieno 

1/4 puodelio cukraus

1,5 valg. šaukš. Kukurūzų krakmolo 

2 arbat. šaukš. vanilės

260 g šviežių braškių

159 g šviežių mėlynių

135 g šviežių gervuogių

190 g konservuotų mandarinų arba apelsinų be sulčių

150 g ananasų gabalėlių

170 g vynuogių

2 nuluptų ir supjaustytų kivi

GAMINIMO EIGA:

Vidutiniame puode sumaišykite pieną, cukrų ir kukurūzų krakmolą. Virkite ant mažo ugnies, nuolat plakdami, kol sutirštės (apie 8-10 min). Įmaišykite vanilę. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Dideliame dubenyje sumaišykite braškes, mėlynes, gervuoges, apelsinus, kivį, ananasus ir vynuoges. 

Suplakite atvėsusi padažą ir užpilkite vaisius. Labai atsargiai sumaišykite viską. 

Paduokite kambario temperatūros. 

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

Užkepti obuoliai su cinamonu ir razinomis

*4 porcijos REIKĖS: 4 didelių obuolių 1/4 stiklinės rudojo cukraus 1 arbat. šaukš. cinamono 1/4 stiklinės smulkintų pekano riešutų (nebūtina) 1/4 stiklinės smulkintų razinų 1 arbat. šaukš. sviesto 3/4 stiklinės virinto vandens GAMINIMO EIGA: Įkaitinkite orkaitę iki...

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

Makaronai su pomidorais, šonine ir kiaušiniu

*4 porcijos REIKĖS: 2 valg. šaukš. acto 340 g spaghetti 140 g plonai supjaustytos šoninės     2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių 8 mažų pomidorų 4 didelių kiaušinių 1/2 stiklinės tarkuoto parmezano 1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais pipiro ir...

Medaus ir garstyčių padažas

Medaus ir garstyčių padažas

REIKĖS: 45 g geltonųjų garstyčių 18 g rudųjų garstyčių  2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių 170 g vandens 110 g obuolių acto 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus 3 arbat. šaukš. medaus 1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako 1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno 2...

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

Šaltos salotos su žirneliais ir migdolais

REIKĖS: 450 g šaldytų žirnelių 170 g apkeptų/rūkytų migdolų 1/2 stiklinės kapotų žaliųjų svogūnų 220 g kapotų vandens kaštonų 2/3 stiklinės majonezo  2 arbat. šaukš. kario miltelių druskos ir pipirų pagal skonį GAMINIMO EIGA: Nuplaukite migdolus ir...