Želė desertas „Panna Cotta”

REIKĖS:

grietinėlės žėlė

400 ml grietinėlės (20%)

2 valg.šaukš. cukraus

10 g želatinos

2 valg.šaukš. vandens

mandarino žėlė

3-4 mandarinų

0,5 valg.šaukš. cukraus

5 g želatinos

1 valg.šaukš. vandens

GAMINIMO EIGA:

Želatiną užpilkite 2 šaukštais šalto vandens ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinkite virš garų vonelės(jokiu būdu neužvirinkite!). Į puodą įpilkite grietinėlę, 2 valg.šaukš. cukraus. Kaitinkite iki kol masė pradės garuoti, vis pamaišydami. Puodą nukelkite nuo ugnies ir supilkite ištirpintą želatiną. Viską gerai išmaišykite. Supilkite į indelius(truputi palikite vietos mandarino žėlė) ir palikite kambario temperatūroje, kad atvėstų. Atvėsus dėkite į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Dabar gaminam mandarinų žėlė. Želatiną užpilkite 1 šaukštais šalto vandens ir palikite išbrinkti. Išbrinkusią ištirpinkite virš garų vonelės(jokiu būdu neužvirinkite!). Išspauskite mandarinų sultys, įpilkite cukrų ir želatina, viską išmaišykite. Išimkite iš šaldytuvo indelius ir užpilkite mandarinų žėlė ir vėl pastatykite į šaldytuvą.

Želė desertas "Panna Cotta"
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...