Lietuviški miltinukai

Receptas: Lietuviški miltinukai

Ingredientai:
– 500 g miltų
– 250 ml vandens
– 1 šaukštelis druskos
– 1 šaukštelis cukraus
– 50 g mielių
– 1 kiaušinis
– 50 g sviesto
– 200 ml pieno

Paruošimo instrukcijos:

1. Pirmiausia pasiruoškite mielių tešlą. Tam reikės šiltu vandeniu ištirpinti mielius, pridėti cukrų ir palikti 15 minučių, kol mielės pradės putoti.

2. Tuo metu, kai mielės aktyvuojasi, pasiruoškite kitus ingredientus. Į dubenį suberkite miltus, įpilkite druskos ir gerai išmaišykite.

3. Kai mielės pasiruošę, supilkite jas į miltų ir druskos mišinį. Gerai išmaišykite, kol gausis vientisa tešla.

4. Tešlą padenkite rankšluosčiu ir palikite šiltame vietoje, kad ji pakiltų. Tai paprastai trunka apie 1 valandą.

5. Kai tešla pakyla, įkaitinkite keptuvę su sviestu. Kiaušinį išplakite su pienu ir šiek tiek druskos.

6. Tešlą padalinkite į mažas dalis ir suformuokite miltinukus. Kiekvieną miltinuką paskrudinkite ant keptuvės iš abiejų pusių, kol jis taps auksinio atspalvio.

7. Paruoštus miltinukus pateikite karštus, galite juos laistyti sviestu arba medumi. Skanaus!

Lietuviški miltinukai
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...