Receptas: Lietuviški miltinukai
Ingredientai:
– 500 g miltų
– 250 ml vandens
– 1 šaukštelis druskos
– 1 šaukštelis cukraus
– 50 g mielių
– 1 kiaušinis
– 50 g sviesto
– 200 ml pieno
Paruošimo instrukcijos:
1. Pirmiausia pasiruoškite mielių tešlą. Tam reikės šiltu vandeniu ištirpinti mielius, pridėti cukrų ir palikti 15 minučių, kol mielės pradės putoti.
2. Tuo metu, kai mielės aktyvuojasi, pasiruoškite kitus ingredientus. Į dubenį suberkite miltus, įpilkite druskos ir gerai išmaišykite.
3. Kai mielės pasiruošę, supilkite jas į miltų ir druskos mišinį. Gerai išmaišykite, kol gausis vientisa tešla.
4. Tešlą padenkite rankšluosčiu ir palikite šiltame vietoje, kad ji pakiltų. Tai paprastai trunka apie 1 valandą.
5. Kai tešla pakyla, įkaitinkite keptuvę su sviestu. Kiaušinį išplakite su pienu ir šiek tiek druskos.
6. Tešlą padalinkite į mažas dalis ir suformuokite miltinukus. Kiekvieną miltinuką paskrudinkite ant keptuvės iš abiejų pusių, kol jis taps auksinio atspalvio.
7. Paruoštus miltinukus pateikite karštus, galite juos laistyti sviestu arba medumi. Skanaus!