REIKĖS:
180 g cukraus
130 g sviesto (82,5 % riebumo)
150 g morkų
1 arbat. šaukš. cinamono
1 arbat. šaukš. imbiero pudros
2 kiaušinių
1 trynio
165 g miltų
8 g kepimo miltelių
75 g pieno (2-3% riebumo)
GAMINIMO EIGA:
Į maišytuvo dubenį įberkite cukrų(90 g) ir kiaušinius(2 vnt. Ir trynį). Įjunkite maksimalų maišytuvo greitį ir palikite maišyti 10-15 minučių. Kol maišytuvas daro savo darbą, mes gaminsime kitą pyrago dalį.
Morkas nuplaukite ir sutarkuokite burokų tarka. Ant vidutinės ugnie pastatykite puodą su cukrumi(90 g) ir vandeniu(20 g). Visus sausus ingredientus sumaišykite atskirame inde(miltus, cinamoną, imbiero pudrą, kepimo miltelius). Kai sirupas pradeda įgauti karamelės spalvą, nuimkite puodą nuo ugnies ir įpilkite šitą sviestą(130 g). Karamelės mišinį gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Į karamelę sudėkite tarkuotą morką ir virkite ant vidutinio ugnies 5 minutes, bet žiūrėkite, kad masė neužvirtu. Kai morkos taps minkštos, o karamelė ryškios spalvos nuimkite nuo ugnies ir pastatykite į šoną.
Tuo tarpu kiaušinių masė turėtų tapti balta ir puri. Tada sujunkite sausus ingredientus su kiaušinių mase ir gerai išmaišykite(šakute). Supilkite pieną ir vėl gerai išmaišykite. Į tešla sudėkite morką karamelėje ir vėl išmaišykite. Supilkite tešlą į formą( galima naudoti bet kokią formą). Įkaitintoje orkaitėje iki 150 laipsnių kepkite 40-60 min. Dekoruoti pyragą galima kremu(plakta grietinėlė su cukraus pudra).