Morkų pyragas

REIKĖS:

180 g cukraus

130 g sviesto (82,5 % riebumo)

150 g morkų

1 arbat. šaukš. cinamono

1 arbat. šaukš. imbiero pudros

2 kiaušinių

1 trynio

165 g miltų

8 g kepimo miltelių

75 g pieno (2-3% riebumo)

GAMINIMO EIGA:

Į maišytuvo dubenį įberkite cukrų(90 g) ir kiaušinius(2 vnt. Ir trynį). Įjunkite maksimalų maišytuvo greitį ir palikite maišyti 10-15 minučių. Kol maišytuvas daro savo darbą, mes gaminsime kitą pyrago dalį.

Morkas nuplaukite ir sutarkuokite burokų tarka. Ant vidutinės ugnie pastatykite puodą su cukrumi(90 g) ir vandeniu(20 g). Visus sausus ingredientus sumaišykite atskirame inde(miltus, cinamoną, imbiero pudrą, kepimo miltelius). Kai sirupas pradeda įgauti karamelės spalvą, nuimkite puodą nuo ugnies ir įpilkite šitą sviestą(130 g). Karamelės mišinį gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė. Į karamelę sudėkite tarkuotą morką ir virkite ant vidutinio ugnies 5 minutes, bet žiūrėkite, kad masė neužvirtu. Kai morkos taps minkštos, o karamelė ryškios spalvos nuimkite nuo ugnies ir pastatykite į šoną.

Tuo tarpu kiaušinių masė turėtų tapti balta ir puri. Tada sujunkite sausus ingredientus su kiaušinių mase ir gerai išmaišykite(šakute). Supilkite pieną ir vėl gerai išmaišykite. Į tešla sudėkite morką karamelėje ir vėl išmaišykite. Supilkite tešlą į formą( galima naudoti bet kokią formą). Įkaitintoje orkaitėje iki 150 laipsnių kepkite 40-60 min. Dekoruoti pyragą galima kremu(plakta grietinėlė su cukraus pudra).

 

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...