Lietuva, su savo neįtikėtinu miškų paveldu, gali pasigirti daugeliu įvairių ir unikalių grybų rūšių. Šiame straipsnyje mes pristatysime 10 populiariausių grybų Lietuvoje, kurie ne tik patraukia grybautojų dėmesį, bet ir puošia mūsų miškus savo natūraliu grožiu....
Naujienos
Uogų perdirbimo būdai ir receptai
Uogos yra nuostabus gamtos dovanų, kurias galime mėgautis visą vasarą. Jų skonis ir aromatas gali pridėti ypatingo žavesio bet kuriam patiekalui ar gėrimui. Tačiau, kaip išlaikyti šviežias uogas ilgiau ir kaip jas perdirbti, kad galėtume mėgautis jų skoniu net ir...
Kaip tinkamai laikyti uogas, kad jos ilgiau išliktų šviežios
Uogos yra nuostabus gamtos dovanų, kurias galime mėgautis visą vasarą. Jų skonis ir sultingumas gali pridėti šviežumo ir gardumo mūsų patiekalams. Tačiau, kaip tinkamai laikyti uogas, kad jos išliktų šviežios kuo ilgiau? Šiame straipsnyje pasidalinsiu keletu patarimų,...
Populiarus

Uogų perdirbimo būdai ir receptai
Uogos yra nuostabus gamtos dovanų, kurias galime mėgautis visą vasarą. Jų skonis ir aromatas gali pridėti ypatingo žavesio bet kuriam patiekalui ar gėrimui. Tačiau, kaip išlaikyti šviežias uogas ilgiau ir kaip jas perdirbti, kad galėtume mėgautis jų skoniu net ir...

Kaip tinkamai laikyti uogas, kad jos ilgiau išliktų šviežios
Uogos yra nuostabus gamtos dovanų, kurias galime mėgautis visą vasarą. Jų skonis ir sultingumas gali pridėti šviežumo ir gardumo mūsų patiekalams. Tačiau, kaip tinkamai laikyti uogas, kad jos išliktų šviežios kuo ilgiau? Šiame straipsnyje pasidalinsiu keletu patarimų,...
Receptai
Obuolių pyragas „Štruselis”
Ingredientai: 500g obuolių pyrago įdaro 2 kiaušiniai 400g saldinto kondensuoto pieno 1/4 stiklinė margarino arba sviesto 1/2 šaukštelio malto cinamono 1/4 šaukštelio malto muskato riešuto 1/2 stiklinė šviesiai rudojo cukraus 1/2 stiklinė nesijotų miltų 1/4 stiklinė...
Šokoladiniai žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai
Ingredientai: 2 1/2 stiklinė miltų 1 1/2 šaukšteliai kepimo sodos 1 stiklinė sviesto arba margarino 1 stiklinė žemės riešutų sviesto 1 stiklinė cukraus 1 stiklinė rudojo cukraus 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto 2 kiaušiniai 1 stiklinė greitų avižų 1 1/2 šokolado...
Meduje keptos saldžiosios bulvės
Ingredientai: 1kg saldžiųjų bulvių 6 šaukštai sviesto 3 šaukštai medaus 1 šaukštelis šviežių citrinų sulčių 1 žiubsnelis druskos 1 žiubsnelis cinamono Gaminimas: 1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. 2. Mažame mikrobangų krosnelėje saugiame dubenyje sumaišykite sviestą,...
Tuno ryžių salotos
Ingredientai: 2 stiklinės virtų ryžių 200g tuno 2 saliero stiebai 3 žalieji svogūnai 1/2 stiklinė majonezo Gaminimas: 1. Sumaišykite visus ingredientus naudodami tiek majonezo, kad viskas susimaišytų. 2. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. 3. Uždenkite ir padėkite...
Pekano plutos lašiša
Ingredientai: 100g lašišos filė 2 stiklinės pekano riešutų 1 česnako skiltelė 1/2 šaukštelis druskos 1/4 šaukštelio kajeno pipirų 1/4 stiklinė alyvuogių aliejaus Gaminimas: 1. Pekano riešutus sudėkite į virtuvinį kombainą ir gerai susmulkinkite. 2. Į virtuvinį...
Vištų sparneliai
Ingredientai: 1 butelis kečupo 1/4 stiklinė acto 1 šaukštelis garstyčių 1 stiklinė rudojo cukraus 1 šaukštas vorčesterio padažo 1/2 šaukštelio sojos padažo Gaminimas: 1. Vištienos sparnelius supjaustykite 1/2 dalimis ir paskrudinkite. 2. įdėkite 1 valgomajį šaukštą...
Straipsniai
Avokadas: Maisto Produktas Su Įdomia Praeitimi
Kai paskutinį kartą valgėte avokadą, ar kada nors pagalvojote, kokia gali būti šio nuostabaus maisto produkto istorija? Na, avokado istorija yra tokia pat unikali ir įdomi kaip ir jo skonis. Avokado pėdsakai siekia net 10 000 metų atgal į priešistorinę Centrinę ir...
Ryžiai: Universali Maisto Paslaptis ir jos Reikšmė
Ryžiai yra vienas iš svarbiausių pasaulio maisto produktų. Netgi Jungtinių Tautų Organizacija Maistui ir Žemės Ūkiui (FAO) 1966 metais paskelbė ryžius pasaulinio maisto simboliu. Tačiau ką iš tikrųjų reiškia šis stebuklingas grūdas? Ryžių Kilmė ir Plitimas Ryžiai kilę...
Soda ir kepimo milteliai
Dažnai kyla klausimai, ar galima pakeisti sodą kepimo milteliais ir atvirkščiai. Mes ir nusprendėme paaiškinti Jums, kuo skiriasi ir ką, kur naudoti. Dažniausiai, sodą arba kepimo miltelius mes naudojame, kad maistas būtų purus. Tai mums visiems žinoma cheminė...
Kodėl parmezanas yra vienas iš sveikiausių sūrio rūšių?
Kodėl parmezanas vienas sveikiausių sūrių? Parmigiano-Reggiano arba parmezano sūrio gimtinė yra Emilijos-Romanijos regionas, kuris randas šiaurės Italijoje. Šis sūris gaminamas tradiciškai tam tikrose pieninėse, naudojant šviežią karvės pieną. Karvės, kurio pienas...
Avokado nauda
KAS YRA TAS AVOKADAS? Avokadas - tai senovinio medžio, kurio mokslinis pavadinimas yra PERSEA AMERICANA, vaisius. Visame pasaulyje jisai vertinimas dėl jo didelės maistinės. Avokadas yra labai populiarus tarp sveiko maisto mėgėjų, dažnai jį vadina «superfood» dėl jo...
Spanguolių nauda
Spanguolės - nuostabios uogos, kurios yra išgarsėjusios savo naudingom savybėm. Straipsnyje išnagrinėsime naudingas savybes ir valgymo ypatybes. KUO SKIRIASI SPANGUOLĖS NUO BRUKNIŲ Jeigu išversti žodį "spanguolė" iš lotynų kalbos, tai mes gausime...
Produktai
No Results Found
The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.