Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...
Naujienos
Medus
Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...
Bulvių blynai su mėsa
Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...
Populiarus

Aviečių ledai be pieno: gaivaus vasaros skonio ieškant!
Sudedamosios dalys: 2 puodeliai šviežių avietyų 1 puodelis kokoso pieno ½ puodelio medaus 1 šaukštelis natūralaus vanilės ekstrakto Paruošimas: Avietes sutrinkite iki sklandaus masės naudodami blenderį arba virtuvės kombainą. Į aviečių masę įpilkite kokoso pieną, medų...

Avokadų ir lašišos tostai
Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...
Receptai
Bulvių blynai su mėsa
Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...
Aviečių ledai be pieno: gaivaus vasaros skonio ieškant!
Sudedamosios dalys: 2 puodeliai šviežių avietyų 1 puodelis kokoso pieno ½ puodelio medaus 1 šaukštelis natūralaus vanilės ekstrakto Paruošimas: Avietes sutrinkite iki sklandaus masės naudodami blenderį arba virtuvės kombainą. Į aviečių masę įpilkite kokoso pieną, medų...
Avokadų ir lašišos tostai
Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...
Krevečių makaronai Primavera
Ingredientai: 100g Primavera makaronų 8 Nuluptos krevetės 6 Švieži šparagai 12 česnako skiltelių 1/4 stiklinė alyvuogių aliejaus 1/2 stiklinė pjaustytų grybų 1/2 stiklinė vištienos sultinio 1 pomidoras supjaustytas kubeliais 1/4 šaukštelio druskos 1/8 šaukštelis maltų...
Aviečių ir rabarbarų padažas
Ingredientai: 2 1/2 stiklinės pjaustytų rabarbarų 3/4 stiklinė vandens 1/2 stiklinė cukraus 1 citrinos sulčių ir žievelės 1/4 šaukštelis cinamono 2 stiklinės aviečių Gaminimas: 1. Sumaišykite rabarbarus, vandenį, cukrų ir žievelę puode ir užvirkite ant vidutinės...
Nakčiai cinamono vafliai
Ingredientai: 4 stiklinės voliotų avižų 1/4 stiklinės pilno grūdo miltų 4 šaukšteliai kepimo miltelių 2 šaukšteliai malto cinamono 1/2 šaukšteliai malto muskato riešuto 1/8 šaukšteliai maltų gvazdikėlių 4 stiklinės lieso pieno 3 šaukštai rapsų aliejaus 2 šaukšteliai...
Straipsniai
Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.
Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...
Medus
Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...
Fermentuotų produktų saugojimo problemos ir galimos pasekmės sveikatai
Fermentuoti produktai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki. Jie gali padėti mums pagerinti virškinimą, stiprinti imuninę sistemą ir net sumažinti uždegimą. Tačiau, kaip ir su bet kokiu maistu, fermentuotų produktų saugojimas gali kelti tam tikrų problemų. Ir jei...
Top 10 Populiariausių Grybų Lietuvoje: Natūralūs Grožio Įkūnijimai Mūsų Miškuose
Lietuva, su savo neįtikėtinu miškų paveldu, gali pasigirti daugeliu įvairių ir unikalių grybų rūšių. Šiame straipsnyje mes pristatysime 10 populiariausių grybų Lietuvoje, kurie ne tik patraukia grybautojų dėmesį, bet ir puošia mūsų miškus savo natūraliu grožiu....
Uogų perdirbimo būdai ir receptai
Uogos yra nuostabus gamtos dovanų, kurias galime mėgautis visą vasarą. Jų skonis ir aromatas gali pridėti ypatingo žavesio bet kuriam patiekalui ar gėrimui. Tačiau, kaip išlaikyti šviežias uogas ilgiau ir kaip jas perdirbti, kad galėtume mėgautis jų skoniu net ir...
Kaip tinkamai laikyti uogas, kad jos ilgiau išliktų šviežios
Uogos yra nuostabus gamtos dovanų, kurias galime mėgautis visą vasarą. Jų skonis ir sultingumas gali pridėti šviežumo ir gardumo mūsų patiekalams. Tačiau, kaip tinkamai laikyti uogas, kad jos išliktų šviežios kuo ilgiau? Šiame straipsnyje pasidalinsiu keletu patarimų,...
Produktai
Fermentuotų produktų saugojimo problemos ir galimos pasekmės sveikatai
Fermentuoti produktai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki. Jie gali padėti mums pagerinti virškinimą, stiprinti imuninę sistemą ir net sumažinti uždegimą. Tačiau, kaip ir su bet kokiu maistu, fermentuotų produktų saugojimas gali kelti tam tikrų problemų. Ir jei...
Soda ir kepimo milteliai
Dažnai kyla klausimai, ar galima pakeisti sodą kepimo milteliais ir atvirkščiai. Mes ir nusprendėme paaiškinti Jums, kuo skiriasi ir ką, kur naudoti. Dažniausiai, sodą arba kepimo miltelius mes naudojame, kad maistas būtų purus. Tai mums visiems žinoma cheminė...
Juodieji ryžiai – sveika alternatyva
Kinijoje ši ryžių rūšis buvo vadinama uždraustąja, šiuos ryžius galėjo valgyti tik aukščiausio rango žmonės. Ryžių rūšių yra labai daug! ...
Užkalnio „Tradiciniai“ koldūnai virimui ir kepimui
Sudėtis: Tešla ( 60%): aukščiausios rūšies kvietiniai miltai, rūgpienis, liesa varškė, cukrus, druska, tešlos kildinimo medžiaga: maistinė soda. Mėsos įdaras (40%): kiauliena (68%), vanduo, svogūnai, druska, prieskoniai. Paruošimas: Šaldytus koldūnus sudėkite į...
Tarkuotų bulvių didžkukuliai su mėsos įdaru
Sudėtis : Bulvių masė (80%): bulvių tarkis (62,7%), virtos bulvės (31,2%), bulvių krakmolas, druska, antioksidantas: askorbo rūgštis. Mėsos įdaras (20%): kiauliena (51,3%), lašiniai (27,2%), bulvių dribsniai, vanduo, džiovinti svogūnai, juodieji pipirai, druska,...
Kavos pupelės Tonino Lamborghini „Platinum”
Tai aukščiausios kokybės itališka kava, kurios sudėtyje tik pačios geriausios, kruopščiai atrinktos ir meistriškai paskrudintos pupelės. Jai būdingas švelnus, kreminis skonis ir aksominė kavos puta. Kavos gaminimo procesas yra nuolat tikrinamas ekspertų siekiant...