Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...
Receptai
Medus
Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...
Bulvių blynai su mėsa
Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...
Aviečių ledai be pieno: gaivaus vasaros skonio ieškant!
Sudedamosios dalys: 2 puodeliai šviežių avietyų 1 puodelis kokoso pieno ½ puodelio medaus 1 šaukštelis natūralaus vanilės ekstrakto Paruošimas: Avietes sutrinkite iki sklandaus masės naudodami blenderį arba virtuvės kombainą. Į aviečių masę įpilkite kokoso pieną, medų...
Avokadų ir lašišos tostai
Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...
Fermentuotų produktų saugojimo problemos ir galimos pasekmės sveikatai
Fermentuoti produktai yra ne tik skanūs, bet ir sveiki. Jie gali padėti mums pagerinti virškinimą, stiprinti imuninę sistemą ir net sumažinti uždegimą. Tačiau, kaip ir su bet kokiu maistu, fermentuotų produktų saugojimas gali kelti tam tikrų problemų. Ir jei...
Top 10 Populiariausių Grybų Lietuvoje: Natūralūs Grožio Įkūnijimai Mūsų Miškuose
Lietuva, su savo neįtikėtinu miškų paveldu, gali pasigirti daugeliu įvairių ir unikalių grybų rūšių. Šiame straipsnyje mes pristatysime 10 populiariausių grybų Lietuvoje, kurie ne tik patraukia grybautojų dėmesį, bet ir puošia mūsų miškus savo natūraliu grožiu....
Uogų perdirbimo būdai ir receptai
Uogos yra nuostabus gamtos dovanų, kurias galime mėgautis visą vasarą. Jų skonis ir aromatas gali pridėti ypatingo žavesio bet kuriam patiekalui ar gėrimui. Tačiau, kaip išlaikyti šviežias uogas ilgiau ir kaip jas perdirbti, kad galėtume mėgautis jų skoniu net ir...
Kaip tinkamai laikyti uogas, kad jos ilgiau išliktų šviežios
Uogos yra nuostabus gamtos dovanų, kurias galime mėgautis visą vasarą. Jų skonis ir sultingumas gali pridėti šviežumo ir gardumo mūsų patiekalams. Tačiau, kaip tinkamai laikyti uogas, kad jos išliktų šviežios kuo ilgiau? Šiame straipsnyje pasidalinsiu keletu patarimų,...
Vanilės kilmės paslaptys: nuostabaus skonio ir kvapo šaltinis
„Vanilės kilmės paslaptys atskleidžia šio nuostabaus skonio ir kvapo šaltinio paslaptis. Tai ypatingas ingredientas, kuris praturtina bet kurį desertą ar gėrimą. Jo subtilus ir saldus aromatas tikrai sužavės jūsų skonį. Išbandykite šią magišką vanilės paslaptį ir leiskite savo skoniams išsiskleisti.”
Augalinė mityba: naujausios tendencijos ir inovacijos.
Augalinė mityba yra viena iš sparčiausiai augančių mitybos tendencijų pasaulyje. Vis daugiau žmonių renkasi vegetarišką ar veganinę mitybą dėl sveikatos, etinių ar aplinkosaugos priežasčių. Ši tendencija skatina naujų augalinės kilmės produktų ir augalinių pakaitalų...
Makaronų alternatyvos
Makaronų mėgėjams kartais gali atrodyti, kad tradicinės makaronų rūšys tampa pernelyg monotoniškos. Tačiau jūsų noras praturtinti dietą ir atrasti naujų skonių yra suprantamas. Todėl šiame straipsnyje pristatysime jums keletą naujoviškų makaronų alternatyvų, kurios ne...
Krevečių makaronai Primavera
Ingredientai: 100g Primavera makaronų 8 Nuluptos krevetės 6 Švieži šparagai 12 česnako skiltelių 1/4 stiklinė alyvuogių aliejaus 1/2 stiklinė pjaustytų grybų 1/2 stiklinė vištienos sultinio 1 pomidoras supjaustytas kubeliais 1/4 šaukštelio druskos 1/8 šaukštelis maltų...
Aviečių ir rabarbarų padažas
Ingredientai: 2 1/2 stiklinės pjaustytų rabarbarų 3/4 stiklinė vandens 1/2 stiklinė cukraus 1 citrinos sulčių ir žievelės 1/4 šaukštelis cinamono 2 stiklinės aviečių Gaminimas: 1. Sumaišykite rabarbarus, vandenį, cukrų ir žievelę puode ir užvirkite ant vidutinės...
Nakčiai cinamono vafliai
Ingredientai: 4 stiklinės voliotų avižų 1/4 stiklinės pilno grūdo miltų 4 šaukšteliai kepimo miltelių 2 šaukšteliai malto cinamono 1/2 šaukšteliai malto muskato riešuto 1/8 šaukšteliai maltų gvazdikėlių 4 stiklinės lieso pieno 3 šaukštai rapsų aliejaus 2 šaukšteliai...
Obuolių pyragas (Schmarren)
Ingredientai pyragui: 1/4 stiklinė universalių miltų 2 šaukšteliai cukraus 1/4 šaukšteliai druskos 2/3 stiklinė pieno 2 kiaušiniai 1 obuolys supjaustytas plonais griežinėliais 2 šaukštai razinų 3 šaukštai sviesto arba margarino Cinamoniniam cukrui: 1 šaukštas...
Raukšlėti sausainukai
Ingredientai: 3/4 stiklinės riebalų mišinio (shortening) 1 stiklinė rudasojo cukraus 1 kiaušinis 1/4 stiklinė melasos 2 1/4 stiklinės miltų 2 šaukšteliai kepimo sodos 1/4 šaukštelio druskos 1/2 šaukštelis gvazdikėlio 1 šaukštelis cinamono 1 šaukštelis imbiero...
Prancūziški pusryčių keksiukai
Ingredientai: 1/3 stiklinė sviesto 1/2 stiklinė cukraus 1 kiaušinio 1 šaukštelis vanilės 1 1/2 stiklinė miltų 1 1/2 šaukštelių kepimo miltelių 1/2 šaukštelis druskos 1/4 šaukštelis muskato riešuto 1/2 stiklinė grietinėlės arba pieno 1/2 stiklinė sviesto 1/2 stiklinė...
Soti česnakinė bulvių sriuba
Ingredientai: 8 bulvės supjaustytos kubeliais 1 morka 2 česnakai 200g birios itališkos dešros 1 svogūnas 1/4 stiklainė sviesto arba margarino 1/4 stiklinė miltų 8 stiklinės pieno 2 šaukšteliiai petražolių 1 1/2 šaukštelio druskos 1 vištienos Buljono sultinio 1/2...
Ananasų apkepas
Ingredientai: 1/2 stiklinė sviesto 2 stiklinės cukraus 8 kiaušiniai 500g skardinėse susmulkintų ananasų 3 šaukšteliai citrinų sulčių 10 baltos duonos riekelės Gaminimas: 1. Sutrinkite sviestą ir cukrų. 2. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kiaušinį gerai...
Danijos raudonieji kopūstai (įdaras sumuštiniams)
Ingredientai: 1 raudonojo kopūsto 1/2 stiklinė acto 1/4 stiklinė vandens 1/4 stiklinė cukraus 1/2 šaukštelio druskos 1/2 stiklinė raudonųjų serbentų želė Gaminimas: 1. Smulkiai supjaustykite raudonuosius kopūstus. 2. Sudėkite likusius ingredientus, išskyrus želė. 3....
Obuolių pyragas „Štruselis”
Ingredientai: 500g obuolių pyrago įdaro 2 kiaušiniai 400g saldinto kondensuoto pieno 1/4 stiklinė margarino arba sviesto 1/2 šaukštelio malto cinamono 1/4 šaukštelio malto muskato riešuto 1/2 stiklinė šviesiai rudojo cukraus 1/2 stiklinė nesijotų miltų 1/4 stiklinė...
Šokoladiniai žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai
Ingredientai: 2 1/2 stiklinė miltų 1 1/2 šaukšteliai kepimo sodos 1 stiklinė sviesto arba margarino 1 stiklinė žemės riešutų sviesto 1 stiklinė cukraus 1 stiklinė rudojo cukraus 2 šaukšteliai vanilės ekstrakto 2 kiaušiniai 1 stiklinė greitų avižų 1 1/2 šokolado...
Meduje keptos saldžiosios bulvės
Ingredientai: 1kg saldžiųjų bulvių 6 šaukštai sviesto 3 šaukštai medaus 1 šaukštelis šviežių citrinų sulčių 1 žiubsnelis druskos 1 žiubsnelis cinamono Gaminimas: 1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. 2. Mažame mikrobangų krosnelėje saugiame dubenyje sumaišykite sviestą,...