Receptai

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...

Uogų perdirbimo būdai ir receptai

Uogų perdirbimo būdai ir receptai

Uogos yra nuostabus gamtos dovanų, kurias galime mėgautis visą vasarą. Jų skonis ir aromatas gali pridėti ypatingo žavesio bet kuriam patiekalui ar gėrimui. Tačiau, kaip išlaikyti šviežias uogas ilgiau ir kaip jas perdirbti, kad galėtume mėgautis jų skoniu net ir...

Vanilės kilmės paslaptys: nuostabaus skonio ir kvapo šaltinis

Vanilės kilmės paslaptys: nuostabaus skonio ir kvapo šaltinis

„Vanilės kilmės paslaptys atskleidžia šio nuostabaus skonio ir kvapo šaltinio paslaptis. Tai ypatingas ingredientas, kuris praturtina bet kurį desertą ar gėrimą. Jo subtilus ir saldus aromatas tikrai sužavės jūsų skonį. Išbandykite šią magišką vanilės paslaptį ir leiskite savo skoniams išsiskleisti.”

Augalinė mityba: naujausios tendencijos ir inovacijos.

Augalinė mityba: naujausios tendencijos ir inovacijos.

Augalinė mityba yra viena iš sparčiausiai augančių mitybos tendencijų pasaulyje. Vis daugiau žmonių renkasi vegetarišką ar veganinę mitybą dėl sveikatos, etinių ar aplinkosaugos priežasčių. Ši tendencija skatina naujų augalinės kilmės produktų ir augalinių pakaitalų...

Makaronų alternatyvos

Makaronų alternatyvos

Makaronų mėgėjams kartais gali atrodyti, kad tradicinės makaronų rūšys tampa pernelyg monotoniškos. Tačiau jūsų noras praturtinti dietą ir atrasti naujų skonių yra suprantamas. Todėl šiame straipsnyje pristatysime jums keletą naujoviškų makaronų alternatyvų, kurios ne...

Aviečių ir rabarbarų padažas

Aviečių ir rabarbarų padažas

Ingredientai:  2 1/2 stiklinės pjaustytų rabarbarų 3/4 stiklinė vandens 1/2 stiklinė cukraus 1 citrinos sulčių ir žievelės 1/4 šaukštelis cinamono 2 stiklinės aviečių Gaminimas: 1. Sumaišykite rabarbarus, vandenį, cukrų ir žievelę puode ir užvirkite ant vidutinės...

Nakčiai cinamono vafliai

Nakčiai cinamono vafliai

Ingredientai: 4 stiklinės voliotų avižų 1/4 stiklinės pilno grūdo  miltų 4 šaukšteliai kepimo miltelių 2 šaukšteliai malto cinamono 1/2 šaukšteliai malto muskato riešuto 1/8 šaukšteliai maltų gvazdikėlių 4 stiklinės lieso pieno 3 šaukštai rapsų aliejaus 2 šaukšteliai...

Obuolių pyragas (Schmarren)

Obuolių pyragas (Schmarren)

Ingredientai pyragui: 1/4 stiklinė universalių miltų 2 šaukšteliai cukraus 1/4 šaukšteliai druskos 2/3 stiklinė pieno 2 kiaušiniai 1 obuolys supjaustytas plonais griežinėliais 2 šaukštai razinų 3 šaukštai sviesto arba margarino Cinamoniniam cukrui: 1 šaukštas...

Raukšlėti sausainukai

Raukšlėti sausainukai

Ingredientai: 3/4 stiklinės riebalų mišinio (shortening) 1 stiklinė rudasojo cukraus 1 kiaušinis 1/4 stiklinė melasos 2 1/4 stiklinės miltų 2 šaukšteliai kepimo sodos 1/4 šaukštelio druskos 1/2 šaukštelis gvazdikėlio 1 šaukštelis cinamono 1 šaukštelis imbiero...

Ananasų apkepas

Ananasų apkepas

Ingredientai: 1/2 stiklinė sviesto 2 stiklinės cukraus 8 kiaušiniai 500g skardinėse susmulkintų ananasų 3 šaukšteliai citrinų sulčių 10 baltos duonos riekelės Gaminimas: 1. Sutrinkite sviestą ir cukrų. 2. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kiaušinį gerai...

Obuolių pyragas „Štruselis”

Obuolių pyragas „Štruselis”

Ingredientai: 500g obuolių pyrago įdaro 2 kiaušiniai 400g saldinto kondensuoto pieno 1/4 stiklinė margarino arba sviesto 1/2 šaukštelio malto cinamono 1/4 šaukštelio malto muskato riešuto 1/2 stiklinė šviesiai rudojo cukraus 1/2 stiklinė nesijotų miltų 1/4 stiklinė...

Meduje keptos saldžiosios bulvės

Meduje keptos saldžiosios bulvės

Ingredientai: 1kg saldžiųjų bulvių 6 šaukštai sviesto 3 šaukštai medaus 1 šaukštelis šviežių citrinų sulčių 1 žiubsnelis druskos 1 žiubsnelis cinamono Gaminimas: 1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C. 2. Mažame mikrobangų krosnelėje saugiame dubenyje sumaišykite sviestą,...