Avokado nauda

KAS YRA TAS AVOKADAS?

Avokadas – tai senovinio medžio, kurio mokslinis pavadinimas yra PERSEA AMERICANA, vaisius. Visame pasaulyje jisai vertinimas dėl jo didelės maistinės. Avokadas yra labai populiarus tarp sveiko maisto mėgėjų, dažnai jį vadina «superfood» dėl jo naudos sveikatai. Yra keltes avokado veislių, kurios skiriasi spalva, skoniu ir svoriu. Avokado gimtinė uta Centrinė Amerika ir Meksika. Dažnai žmonės painioja avokado apibrėžimą: vizualiai jisai panašus į riešutą, cheminės sudėties ir skonio požiūri jisai panašus į daržovę, tačiau avokadas yra vaisius.  

KODĖL AVOKADAS SVEIKAS PRODUKTAS

Vaisius turi daugybę privalumų:

turi daug kalio;

turi labai daug sveikų riebalų;

turiningas skaidulinėmis medžiagomis;

mažina cholesterolio lygį;

didina lytinį traukimą;

MAISTINĖ VERTĖ(100g):

160 kcal

72 g vandens

14 g riebalų

2 g baltymų

8,5 g angliavandenių

VITAMINŲ KIEKIS(%dieninės normos):

vitaminas K – 26%;

folio rūgštis – 20%;

vitaminas C – 17%;

vitaminas B5 – 14%;

vitaminas B5 – 13%;

vitaminas E – 10%;

kalio – 14%;

AVOKADO MINUSAI

Nepaisant to, ka avokadas turi daug naudingų savybių, avokada reikia vartoti saikingai. Didelis avokado kiekis gali sukelti alergiją. Jej ketinate išbandygti avokadą pirmą kartą, pradėkite nuo mažos porcijos. Vaiso žievelė ir kauliukas yra nuodingi, tad jų valgyti negalima.

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...