Cukraus rūšių įvairovė

Cukraus pasaulyje yra daugybė rūšių ir formų. Cukrų naudoja gaminant patiekalus kaip namuose, taip ir profesionalioje virtuvėje. Šiandien pakalbėsime apie populiariausias rūšis.

Populiariausias – rafinuotas cukrus.

Ši rūšys gaminama iš cukrinių runkelių arba cukranendrių, Dėl jo tekstūros jisai idealiai tinka maisto gaminimui. Rafinuotas cukrus yra grynas produktas ir dėl to suteikia žmogui daug tuščių kalorijų. Tačiau dėl jo mažos kainos ši rūšys užima pirmaujančią poziciją rinkoje.

Kokosų cukrus.

Gana paplites cukrus kulinarijoje. Šiuolaikiniame pasaulyje šis cukrus gaminamas iš riešutinės kokospalmės. Gana sunkiai tirpsta skysčiuose. Struktūra cukraus yra grūdėta, spalva gali būti kaip auksinė, taip ir tamsiai ruda. Ši cukraus rūšys apdorojama minimaliai, todėl joje yra išlieka pakankamai daug naudingų medžiagų.

Rudasis cukrus. 

Nerafinuotas cukrus, taip pat kaip ir rafinuotas gaminamas iš cukrinių runkelių arba cukranendrių. Idealiai tinka desertų gaminimui, dėl to, kad cukrus nėra rafinuotas jame išlieka daug naudingu medžiagų, kurių dėka ir gaunasi labai skanus desertai.

Kristalizuota fruktozė.

Jos tekstūra yra labai lengva ir smulki. Dažniausiai naudojama pudingų, žėlė gaminimui. Pilnai sudaryta iš fruktozės, dėl to valgant dideliais kiekiais gali pakenkti sveikatai: trukdi įsisavinti mineralams ir kenkia žmogaus imuninei sistemai.

Klevų sirupas.

Sirupas verdamas Iš klevo sulos. Sirupe yra daug – geležies, cinko, kalio. Dažniausiai naudojamas, kaip priedas prie blynelių, varškėčių, varškės apkepų. Taip pat galima ji naaudoti vietoj cukraus arbatoje arba kavoje.

 

 

Cinamonas: Magiško Prieskonio Kelionė

Cinamonas: Magiško Prieskonio Kelionė

Cinamonas, šis egzotiškas prieskonis, mūsų kasdienėje virtuvėje atsirado ne vakar. Jo istorija siekia tūkstančius metų atgal ir yra glaudžiai susijusi su prekyba, karais ir netgi mitais. Šis kvapnus prieskonis yra gaunamas iš tam tikrų medžių žievės, kurie priklauso...

Alyvuogės: Senovės Maisto Paslaptis

Alyvuogės: Senovės Maisto Paslaptis

Alyvuogės yra vienas iš seniausių žinomų maisto produktų, kurie iki šiol išlieka mūsų lėkštėse. Jos yra giliai įsikabinusios į žmonijos istoriją ir kultūrą. Alyvuogių medžiai buvo auginami Viduržemio jūros regione daugiau nei 6000 metų. Senovės civilizacijos, tokiuose...

Šokoladas: Saldaus Malonumo Istorija

Šokoladas: Saldaus Malonumo Istorija

Šokoladas, šis dieviškas saldumynas, mūsų gyvenime atsirado ne iš vakar. Jo kelionė prasidėjo tūkstančiai metų atgal Mesoamerikos džiunglėse, kur augo pirmosios kakavos medžių šaknys. Pirmieji žmonės, kurie pradėjo naudoti kakavą, buvo priešistorinės Meksikos...

Avokadas: Maisto Produktas Su Įdomia Praeitimi

Avokadas: Maisto Produktas Su Įdomia Praeitimi

Kai paskutinį kartą valgėte avokadą, ar kada nors pagalvojote, kokia gali būti šio nuostabaus maisto produkto istorija? Na, avokado istorija yra tokia pat unikali ir įdomi kaip ir jo skonis. Avokado pėdsakai siekia net 10 000 metų atgal į priešistorinę Centrinę ir...

Ryžiai: Universali Maisto Paslaptis ir jos Reikšmė

Ryžiai: Universali Maisto Paslaptis ir jos Reikšmė

Ryžiai yra vienas iš svarbiausių pasaulio maisto produktų. Netgi Jungtinių Tautų Organizacija Maistui ir Žemės Ūkiui (FAO) 1966 metais paskelbė ryžius pasaulinio maisto simboliu. Tačiau ką iš tikrųjų reiškia šis stebuklingas grūdas? Ryžių Kilmė ir Plitimas Ryžiai kilę...