Cukraus rūšių įvairovė
Cukraus rūšių įvairovė

Cukraus pasaulyje yra daugybė rūšių ir formų. Cukrų naudoja gaminant patiekalus kaip namuose, taip ir profesionalioje virtuvėje. Šiandien pakalbėsime apie populiariausias rūšis.

Populiariausias – rafinuotas cukrus.

Ši rūšys gaminama iš cukrinių runkelių arba cukranendrių, Dėl jo tekstūros jisai idealiai tinka maisto gaminimui. Rafinuotas cukrus yra grynas produktas ir dėl to suteikia žmogui daug tuščių kalorijų. Tačiau dėl jo mažos kainos ši rūšys užima pirmaujančią poziciją rinkoje.

Kokosų cukrus.

Gana paplites cukrus kulinarijoje. Šiuolaikiniame pasaulyje šis cukrus gaminamas iš riešutinės kokospalmės. Gana sunkiai tirpsta skysčiuose. Struktūra cukraus yra grūdėta, spalva gali būti kaip auksinė, taip ir tamsiai ruda. Ši cukraus rūšys apdorojama minimaliai, todėl joje yra išlieka pakankamai daug naudingų medžiagų.

Rudasis cukrus. 

Nerafinuotas cukrus, taip pat kaip ir rafinuotas gaminamas iš cukrinių runkelių arba cukranendrių. Idealiai tinka desertų gaminimui, dėl to, kad cukrus nėra rafinuotas jame išlieka daug naudingu medžiagų, kurių dėka ir gaunasi labai skanus desertai.

Kristalizuota fruktozė.

Jos tekstūra yra labai lengva ir smulki. Dažniausiai naudojama pudingų, žėlė gaminimui. Pilnai sudaryta iš fruktozės, dėl to valgant dideliais kiekiais gali pakenkti sveikatai: trukdi įsisavinti mineralams ir kenkia žmogaus imuninei sistemai.

Klevų sirupas.

Sirupas verdamas Iš klevo sulos. Sirupe yra daug – geležies, cinko, kalio. Dažniausiai naudojamas, kaip priedas prie blynelių, varškėčių, varškės apkepų. Taip pat galima ji naaudoti vietoj cukraus arbatoje arba kavoje.

 

 

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...