*4-6 porcijos
REIKĖS:
1/4 stiklinės sviesto + nutepti kepimo formą
3 valg. šaukš. miltų
1,5 stiklinės pieno
1,5 arbat. šaukš druskos
0,9 kg brokkoli
1 stiklinės tarkuoto čėderio sūrio
Žiupsnelio muskatinio riešuto
0,5 stiklinės šviežių duonos trupinių
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių. Nutepkite kepimo formą sviestu.
Vidutinio dydžio puode išlydykite 3 valg. šaukš. sviesto. Įberkite miltus ir gerai išmaišykite. Kepkite maišydami 1 minutę. Įpilkite pieną, 1,5 arbat. šaukš. druskos, muskatinį riešutą. Pastoviai maišykite, užvirkite. Virkite kol padažas taps tirštas apie 10 min. Nuimkite nuo ugnies.
Dideliame puode užvirkite apie 2,5 cm vandens. Brokolius sudėkite į garų puodą. Pastatikite garų puodą iš viršaus puodo su vandeniu ir virkite 5 min. Sudėkite brokolius į kepimo forma, paberkite 0,5 stiklinės sūrio. Papilkite padažu ir paberkite likusiu sūriu.
Keptuvėje išlydykite likusi 1 arbat. šauk. sviesto ir apkepkite duonos trupinius apie 2 min. Paberkite grateną duonos gabaliukais ir kepkite orkaitėje apie 20 min.