Makaronai su vištiena ir pesto padažu

Makaronai su vištiena ir pesto padažu

Šis receptas yra greitas, lengvas ir nepaprastai skanus! Kreminis pesto padažas, sultinga vištiena ir vyšninių pomidoriukų gaivumas sukuria tobulą skonio derinį.

Reikės:

  • 1 šaukšto balzaminio acto
  • 1 svogūno
  • 250 g vyšninių pomidoriukų
  • 45 g klasikinio pesto padažo
  • 250 g vištienos krūtinėlės
  • 150 g makaronų (geriausiai tinka fettuccine ar penne)
  • 1 česnako skiltelės
  • 40 g kietojo sūrio (pvz., parmezano ar Grana Padano)
  • 1 šaukšto sojos padažo
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Pagal norą: šviežio baziliko ar rukolos papuošimui

Gaminimo eiga:

  1. Makaronus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite pagal pakuotės nurodymus (apie 10–12 minučių), kol taps al dente.
  2. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
  3. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūnus ir kepkite apie 5 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.
  4. Vyšninius pomidoriukus supjaustykite pusiau.
  5. Supjaustykite vištienos krūtinėlę mažais gabaliukais ir įdėkite į keptuvę kartu su svogūnais. Pagardinkite druska ir pipirais.
  6. Kai vištiena beveik iškepusi (likus 3 minutėms iki kepimo pabaigos), sudėkite pomidoriukus ir dar patroškinkite.
  7. Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus, balzaminį actą, sojos padažą ir pesto padažą. Viską gerai išmaišykite ir pakepkite dar 2 minutes.
  8. Makaronus su vištiena gausiai pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir, jei norite, papuoškite šviežiu baziliku ar rukola.
  9. Patiekite iš karto ir mėgaukitės!

Patarimai:

  • Jei norite kreminės tekstūros, galite įdėti šlakelį grietinėlės arba graikiško jogurto.
  • Norint išgauti dar intensyvesnį skonį, vištieną galima pamarinuoti su sojos padažu, česnaku ir šlakeliu alyvuogių aliejaus prieš kepant.
  • Šį patiekalą galima patiekti ir su visagrūdžiais arba be glitimo pagamintais makaronais.

Sekite mus socialiniuose tinkluose, kur rasite dar daugiau skanių receptų: