Makaronai su vištiena ir pesto padažu
Šis receptas yra greitas, lengvas ir nepaprastai skanus! Kreminis pesto padažas, sultinga vištiena ir vyšninių pomidoriukų gaivumas sukuria tobulą skonio derinį.
Reikės:
- 1 šaukšto balzaminio acto
- 1 svogūno
- 250 g vyšninių pomidoriukų
- 45 g klasikinio pesto padažo
- 250 g vištienos krūtinėlės
- 150 g makaronų (geriausiai tinka fettuccine ar penne)
- 1 česnako skiltelės
- 40 g kietojo sūrio (pvz., parmezano ar Grana Padano)
- 1 šaukšto sojos padažo
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Pagal norą: šviežio baziliko ar rukolos papuošimui
Gaminimo eiga:
- Makaronus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite pagal pakuotės nurodymus (apie 10–12 minučių), kol taps al dente.
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu alyvuogių aliejaus. Sudėkite svogūnus ir kepkite apie 5 minutes, kol jie taps auksinės spalvos.
- Vyšninius pomidoriukus supjaustykite pusiau.
- Supjaustykite vištienos krūtinėlę mažais gabaliukais ir įdėkite į keptuvę kartu su svogūnais. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Kai vištiena beveik iškepusi (likus 3 minutėms iki kepimo pabaigos), sudėkite pomidoriukus ir dar patroškinkite.
- Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus, balzaminį actą, sojos padažą ir pesto padažą. Viską gerai išmaišykite ir pakepkite dar 2 minutes.
- Makaronus su vištiena gausiai pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir, jei norite, papuoškite šviežiu baziliku ar rukola.
- Patiekite iš karto ir mėgaukitės!
Patarimai:
- Jei norite kreminės tekstūros, galite įdėti šlakelį grietinėlės arba graikiško jogurto.
- Norint išgauti dar intensyvesnį skonį, vištieną galima pamarinuoti su sojos padažu, česnaku ir šlakeliu alyvuogių aliejaus prieš kepant.
- Šį patiekalą galima patiekti ir su visagrūdžiais arba be glitimo pagamintais makaronais.
Sekite mus socialiniuose tinkluose, kur rasite dar daugiau skanių receptų:
- Facebook: Mūsų receptai
- Instagram: musureceptai.lt