Trapūs paštetėliai su dešra

Tešlai: 250 g miltų, 2 tryniai, 1 kiaušinis, 100 g margarino, 2 šaukštai grietinės, mielių, cukraus.

Įdarui: 300 g arbatinės dešros, 2 šaukštai tarkuoto sūrio, 0,5 kiaušinio, 1 šaukštas džiūvėsių, garstyčių.

Ant lentos supilti miltus, sudėti susmulkintus riebalus, išplaktus kiaušinius, ištrintas su cukrumi mieles, grietinę, tarkuotą citrinos žievelę ir suminkyti. Jei tešla kieta, įdėti grietinės.

Paruošti įdarą: dešrą sumalti, sudėti tarkuotą sūrį, džiūvėsius, kiaušinį, garstyčias ir gerai išmaišyti. Masė turi būti tiršta. Iš jos suformuoti mažas pailgas dešreles.

Tešlą iškočioti, supjaustyti kvadratais, į juos įvynioti dešreles. Dėti į skardą ir pastatyti, kad pakiltų. Aptepti kiaušinių, kepti 20 min. Paduoti kaip karštą užkandį arba prie sultinio.