Traškus ir saldus gervuogių desertas

Ingredientai desertui:
1/2 stiklinė sviesto
1 1/2 stiklinė cukraus
1 3/4 stiklinė miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 stiklinė pieno
600 g gervuogių
1 1/4 stiklinė cukraus

Ingredientai užpilui:
3 1/2 stiklinės šviesiai rudojo cukraus
1 1/2 stiklinės graikinių riešutų
2 stiklinės miltų
3/4 stiklinė sviesto

Gaminimas:
1. Stikliniame inde ištirpinkite 1/2 stiklinę sviesto.
2. Sumaišykite 1 1/2 cukraus, miltų ir kepimo miltelių.
3. Įpilkite pieno ir lengvai išplakite.
4. Tešlą supilkite ant kepimo formoje ištirpinto sviesto.
5. Ant vidutinės kaitros kaitinkite, virkite gervuoges ir 1 1/4  cukraus, kol mišinys pradės virti.
6. Ant tešlos viršaus suberkite gervuoges ir kepkite 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol tešla pradės ruduoti (apie 20 min.) Uždenkite tiek rudojo cukraus užpilu, kiek norite.
7. (Šio recepto užpilu gali pakakti 2 trintuvams, pagal skonį). Kepkite, kol apskrus. pradeda ruduoti, apie 10 min.
8. Atvėsinkite ir užpilkite vaniliniais ledais.

Skanaus!

Traškus ir saldus gervuogių desertas
Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...