Traškus ir saldus gervuogių desertas

Ingredientai desertui:
1/2 stiklinė sviesto
1 1/2 stiklinė cukraus
1 3/4 stiklinė miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 stiklinė pieno
600 g gervuogių
1 1/4 stiklinė cukraus

Ingredientai užpilui:
3 1/2 stiklinės šviesiai rudojo cukraus
1 1/2 stiklinės graikinių riešutų
2 stiklinės miltų
3/4 stiklinė sviesto

Gaminimas:
1. Stikliniame inde ištirpinkite 1/2 stiklinę sviesto.
2. Sumaišykite 1 1/2 cukraus, miltų ir kepimo miltelių.
3. Įpilkite pieno ir lengvai išplakite.
4. Tešlą supilkite ant kepimo formoje ištirpinto sviesto.
5. Ant vidutinės kaitros kaitinkite, virkite gervuoges ir 1 1/4  cukraus, kol mišinys pradės virti.
6. Ant tešlos viršaus suberkite gervuoges ir kepkite 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol tešla pradės ruduoti (apie 20 min.) Uždenkite tiek rudojo cukraus užpilu, kiek norite.
7. (Šio recepto užpilu gali pakakti 2 trintuvams, pagal skonį). Kepkite, kol apskrus. pradeda ruduoti, apie 10 min.
8. Atvėsinkite ir užpilkite vaniliniais ledais.

Skanaus!

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...