Ingredientai desertui:
1/2 stiklinė sviesto
1 1/2 stiklinė cukraus
1 3/4 stiklinė miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 stiklinė pieno
600 g gervuogių
1 1/4 stiklinė cukraus
Ingredientai užpilui:
3 1/2 stiklinės šviesiai rudojo cukraus
1 1/2 stiklinės graikinių riešutų
2 stiklinės miltų
3/4 stiklinė sviesto
Gaminimas:
1. Stikliniame inde ištirpinkite 1/2 stiklinę sviesto.
2. Sumaišykite 1 1/2 cukraus, miltų ir kepimo miltelių.
3. Įpilkite pieno ir lengvai išplakite.
4. Tešlą supilkite ant kepimo formoje ištirpinto sviesto.
5. Ant vidutinės kaitros kaitinkite, virkite gervuoges ir 1 1/4 cukraus, kol mišinys pradės virti.
6. Ant tešlos viršaus suberkite gervuoges ir kepkite 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol tešla pradės ruduoti (apie 20 min.) Uždenkite tiek rudojo cukraus užpilu, kiek norite.
7. (Šio recepto užpilu gali pakakti 2 trintuvams, pagal skonį). Kepkite, kol apskrus. pradeda ruduoti, apie 10 min.
8. Atvėsinkite ir užpilkite vaniliniais ledais.
Skanaus!