Traškus ir saldus gervuogių desertas

Ingredientai desertui:
1/2 stiklinė sviesto
1 1/2 stiklinė cukraus
1 3/4 stiklinė miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 stiklinė pieno
600 g gervuogių
1 1/4 stiklinė cukraus

Ingredientai užpilui:
3 1/2 stiklinės šviesiai rudojo cukraus
1 1/2 stiklinės graikinių riešutų
2 stiklinės miltų
3/4 stiklinė sviesto

Gaminimas:
1. Stikliniame inde ištirpinkite 1/2 stiklinę sviesto.
2. Sumaišykite 1 1/2 cukraus, miltų ir kepimo miltelių.
3. Įpilkite pieno ir lengvai išplakite.
4. Tešlą supilkite ant kepimo formoje ištirpinto sviesto.
5. Ant vidutinės kaitros kaitinkite, virkite gervuoges ir 1 1/4  cukraus, kol mišinys pradės virti.
6. Ant tešlos viršaus suberkite gervuoges ir kepkite 180C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol tešla pradės ruduoti (apie 20 min.) Uždenkite tiek rudojo cukraus užpilu, kiek norite.
7. (Šio recepto užpilu gali pakakti 2 trintuvams, pagal skonį). Kepkite, kol apskrus. pradeda ruduoti, apie 10 min.
8. Atvėsinkite ir užpilkite vaniliniais ledais.

Skanaus!

Traškus ir saldus gervuogių desertas
Cezario salotos su vištiena

Cezario salotos su vištiena

**Cezario salotos su vištiena** Šios Cezario salotos su vištiena yra klasikinis ir skanus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Traškios romėniškos salotos, sultinga vištiena, skanūs krutonai ir ypatingas Cezario padažas sukuria nepakartojamą...

Vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais

Vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais

**Vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais** Šie vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais yra puikus pasirinkimas mažiesiems smaližiams. Jie pagaminti iš paprastų ingredientų, tačiau yra ypatingi dėl savo minkštumo ir šokolado gabaliukų, kurie tirpsta burnoje....

Cepelinai

Cepelinai

REIKĖS: 12 vidutinių žalių bulvių 3 virtų bulvių trupučio druskos 500 gramų faršo 1 svogūno šiek tiek pipirų grietinės padažui spirgučių ir svogūnų padažui GAMINIMO EIGA: 1. Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. 2. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės...

Čeburėkai

Čeburėkai

REIKĖS: 500 gramų miltų 1 stiklinės su puse vandens 3 šaukštų aliejaus trupučio druskos 450 gramų norimos mėsos faršo 1 svogūno 1 kiaušinio 3 skiltelių česnako pipirų,mėsos prieskonių GAMINIMO EIGA: 1. Tešla: į šiltą vandenį įpilkite aliejų ir druską. Į miltus po...

Trinta pievagrybių sriuba

Trinta pievagrybių sriuba

Ingredientai 400 gramų pievagrybių 2 morkos 4 vidutinės bulvės 1 mažas raudonas svogūnas 4 česnako skiltelės druskos,pipirų ir kitų norimų prieskonių pagal skonį grietinėlės GAMINIMO EIGA: Bulves sudedame į sūdytą vandenį ir užkaičiame puodą. Įkaitiname keptuvę su...

Burokėlių salotos su feta

Burokėlių salotos su feta

Ingredientai 100 gramų burokėlių 1 šaukštas alyvuogių aliejaus 1 šaukštas balzaminio acto 1 šaukštelis garstyčių 1 skiltelė česnako 50 gramų špinatų arba kitų mėgstamų salotų 50 gramų fetos sūrio 1 raudonas svogūnas GAMINIMO EIGA: Burokėlius, špinatus ir svogūną...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Ingredientai 200 gramų miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių stiklinė avižinių dribsnių 100 gramų cukraus 150 gramų sviesto 1 kiaušinis 1 šaukštelis vanilinio cukraus žiupsnelis druskos GAMINIMO EIGA: 1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje. Iki purios masės...

Šokoladinis obuolių pyragas

Šokoladinis obuolių pyragas

Ingredientai 5 vidutinio dydžio obuoliai 150 gramų sviesto 100 gramų juodojo šokolado 2 šaukštai kakavos 4 kiaušiniai 6 šaukštai cukraus 2 stiklinės miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių žiupsnelis vanilinio cukraus GAMINIMO EIGA: 1. Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą...