Kodėl parmezanas yra vienas iš sveikiausių sūrio rūšių?

Kodėl parmezanas vienas sveikiausių sūrių?

Parmigiano-Reggiano arba parmezano sūrio gimtinė yra Emilijos-Romanijos regionas, kuris randas šiaurės Italijoje.

Šis sūris gaminamas tradiciškai tam tikrose pieninėse, naudojant šviežią karvės pieną. Karvės, kurio pienas naudojamas sūrio gamybai nėra šiariamos silosu. Sūrio gamybos metu laikomasi griežtų taisyklių, kad būtų užtikrintas skirtingas nokinimo lygis. Todėl galutiniam vartotojui siūlomas aukštos kokybės sūris, turintis daugybę naudingų savybių. Verta paminėti, kad tarkuotas parmezanas, kurį pardavinėja jau pakuotėje yra gaminamas kitaip, todėl jis neuturi jokių naudingų savybių.

PLIUSAI TIKRO PARMEZANO.

  1. Mažas riebalų kiekis, nėra angliavandenių ir laktozės.
  2. Jisai yra baltymų, riebalų, vitaminų(A, B6, B12) ir mikroelementų(fosforo, vario ir cinko).Būtent kietųjų sūrių rūšys, tokios kaip parmezanas ir «Provolone» laikomi geriausiais. Jose yra daugiau baltymų ir mažiau riebalų.

Taigi, 30 g parmezano sūrio turi 10 g baltymų.

PARMEZANAS YRA PIENO PRODUKTAS BE LAKTOZĖS.

Nors sūris gaminimas iš pieno, bet palaipsniui brandinant sūrį, laktozė virsta pieno rūgštimi. Prinokusiame sūryje laktozės nėra.

Be to, parmezano sūri galima valgyti ir nėščios moterys. Taip pat yra pora parmezano rūšių, kuriuos gali valgyti musulmonai ir žydai.

PARMEZANAS NAUDOJAMAS DAUGELIO PATIEKALŲ GAMINIME

Tačiau ekspertai pataria šio sūrio nenaudoti kai pagrindinio produkto. Tai puikus sveikos mitybos priedas. Perkasti parmezanu galima, bet neverta viršyti rekomenduojamos normos – ketvirtadalio stiklinės tarkuoto produkto vienai porcijai. Be abejo, visą parmezano naudą galima gauti valgant jį kartu su kitais sveikais produktais.

Soda ir kepimo milteliai

Soda ir kepimo milteliai

Dažnai kyla klausimai, ar galima pakeisti sodą kepimo milteliais ir atvirkščiai. Mes ir nusprendėme paaiškinti Jums, kuo skiriasi ir ką, kur naudoti. Dažniausiai, sodą arba kepimo miltelius mes naudojame, kad maistas būtų purus. Tai mums visiems žinoma cheminė...

Amerikietiški blyneliai su špinatu ir bananu

Amerikietiški blyneliai su špinatu ir bananu

REIKĖS: 2 kiaušinių 100 g miltų 60 g špinatų (galima naudoti užšaldytus) 50 g pieno 1 valg. šaukš. augalinio aliejaus 1 banano 1 arbat. šaukš. kepimo miltelių 1 arbat. šaukš. medaus žiupsnelis druskos cinamono pagal skonį GAMINIMO EIGA: Kiaušinius, druską ir špinatus...

Naminiai varškėtukai

Naminiai varškėtukai

REIKĖS: 200 g varškės 1 kiaušinio 80 g miltų + 20-50 g išminkimui 1 arbat. šaukš. cukraus (pagal skonį) žiupsnelis druskos žiupsnelis vanilinio cukraus GAMINIMO EIGA: Varškę sumaišyti su kiaušiniu, druska, cukrumi, kad gautųsi vientisa masė(galima naudoti maišytuvą)....

Trys receptai salotų su kiaušiniais

Trys receptai salotų su kiaušiniais

Salotos su kiaušiniais, alyvuogėm, ridikais ir žiediniais kopūstais. REIKĖS: 2 kiaušinių 400 g žiedinių kopūstų 1 morkos 2-3 marinuotų agurkų 1 salieros 8-10 ridikų 7-8 alyvuogių be kauliukų 2-3 svogūno laiškų 100 g majonezo 1 valg. šaukš. Garstyčių druskos ir pipirų...

Avižų paplotėliai su obuoliais

Avižų paplotėliai su obuoliais

REIKĖS: 80 g avižinių dribsnių 130 g smulkintų avižinių dribsnių 1 arbat. šaukš. cinamono 250 g pieno 1 didelio obuolio saldyklio pagal skonį GAMINIMO EIGA: Visus sausus ingredientus permaišome, po to įpilame pieną, įmušame kiaušinį. Viską gerai išmaišome. Nuo obuolio...