Midijos sojų padaže

REIKĖS:

200 g midijų(galima naudoti šviežias ir šaldytas)

2 česnako galvučių

15-20 ml sojų padažo

1 valg. šaukš. augalinio aliejaus

1 arbat.šaukš. maltos saldžios paprikas

GAMINIMO EIGA:

Gerai praplauti midijas. Ant keptuvės apkepame česnaką ant aliejaus(iš kiekvienos pusės po 1 min). Midijas sudedame į keptuvę, jeigu jos šviežios tai jas truputi apkepame iš abiejų pusių, jeigu jos šaldytos kepame kol visas vanduo neišgaruos. Įpilame sojų padažą ir paberiame paprika(!svarbu naudoti prieskonius be druskos), viską išmaišome. Kepame dar porą minučių kol midijos įgers sojų padažą. Paduodant midijas galima papilti jas truputi citrinos sultimis.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...