REIKĖS:
350 g nuluptų bulvių
200 g nuluptų morkų
1 svogūno
1stiklinės tarkuotų burokėlių
2 valg. šaukš. šviežių kapotų petražolių
1/3 stiklinės miltų
1 didelio kiaušinio
Aliejaus kepimui
grietinės
GAMINIMO EIGA:
Bulves ir morkas sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į didelį dubenį. Sutarkuokite svogūną į puodą su bulvėmis. Pabarstykite daržoves 1 šaukšteliu. druskos ir 0,5 šaukštelio juodo pipiro. Mišinį sandariai išspauskite rankomis, kad išspaustumėte kuo daugiau skysčio ir išspaustą masę padėkite į kitą dubenį. Jei daržovės labai šlapios, nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
Burokėlius ir petražoles padėkite į puodą. Įberkite miltus ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite viską rankomis, kad gautųsi vientisa masė. Keptuvėje įkaitinkite 0,5 cm aliejaus, formuokite blynelius ir kepkite, apie 4-5 min iš kiekvienos pusės.
Paduokite blynelius su grietine.