Itališki bulvių vitrinukai su dešrelėmis

*4 porcijos

REIKĖS:

2 valg. šaukš. rapsų aliejaus 

1 raudonos paprikos (supjaustytos mažais gabaliukais)

1/2 vidutinio svogūno smulkiai supjaustyto

350 g nevirtų itališkų dešrelių (Varna nuimta)

1 arbat. šaukš. smulkinto česnako

1 arbat. šaukš. Itališkų prieskonių

1 arbat. šaukš. druskos

1/4 arbat. šaukš. Juodųjų pipirų

500 g itališkų bulvių vitrinukų

1 stiklinės vištienos sultinio

1 stiklinės supjaustytų vynuoginių pomidorų

1 stiklinės smulkintų špinatų

1/2 stiklinės tarkuoto parmezano

GAMINIMO EIGA:

Į vidutinio dydžio keptuvę įpilkite rapsų aliejų. Ant vidutinio ugnies apkepkite svogūnus ir papriką (apie 3-4 min). Į keptuvę sudėkite dešreles. Kepant dešreles sutrupinkite jas jus norimais gabaliukais. 

Paberkite česnaku ir itališkais prieskoniais ir kepkite dar 1-2 min. 

Į keptuvę įberkite virtinukus, užpilkite sultiniu ir suberkite pomidorus. Užvirkite sultinį ir virkite, uždenkite ir troškinkite kol virtinukai taps minkšti (apie 5 min).

Nuimkite dangtį. Įmaišykite špinatus ir parmezaną, uždenkite dangčiu ir duokite pastovėti 5 min. Paduokite.