*4 porcijos
REIKĖS:
2 valg. šaukš. rapsų aliejaus
1 raudonos paprikos (supjaustytos mažais gabaliukais)
1/2 vidutinio svogūno smulkiai supjaustyto
350 g nevirtų itališkų dešrelių (Varna nuimta)
1 arbat. šaukš. smulkinto česnako
1 arbat. šaukš. Itališkų prieskonių
1 arbat. šaukš. druskos
1/4 arbat. šaukš. Juodųjų pipirų
500 g itališkų bulvių vitrinukų
1 stiklinės vištienos sultinio
1 stiklinės supjaustytų vynuoginių pomidorų
1 stiklinės smulkintų špinatų
1/2 stiklinės tarkuoto parmezano
GAMINIMO EIGA:
Į vidutinio dydžio keptuvę įpilkite rapsų aliejų. Ant vidutinio ugnies apkepkite svogūnus ir papriką (apie 3-4 min). Į keptuvę sudėkite dešreles. Kepant dešreles sutrupinkite jas jus norimais gabaliukais.
Paberkite česnaku ir itališkais prieskoniais ir kepkite dar 1-2 min.
Į keptuvę įberkite virtinukus, užpilkite sultiniu ir suberkite pomidorus. Užvirkite sultinį ir virkite, uždenkite ir troškinkite kol virtinukai taps minkšti (apie 5 min).
Nuimkite dangtį. Įmaišykite špinatus ir parmezaną, uždenkite dangčiu ir duokite pastovėti 5 min. Paduokite.