Juodieji ryžiai – sveika alternatyva
Juodieji ryžiai - sveika alternatyva

Kinijoje ši ryžių rūšis buvo vadinama uždraustąja, šiuos ryžius galėjo valgyti tik aukščiausio rango žmonės. Ryžių rūšių yra labai daug!

Populiariausia ryžių rūšis, kuri mums žinoma – yra baltieji ryžiai. Ir jeigu apie kitas ryžiu rūšys, tokias kaip – rudieji ryžiai, ilgagrūdžiai, laukiniai, basmati – mes galėjome kažkur girdėti, tai juodieji ryžiai arba laukiniai dažniausiai sužadina susidomėjimą.

Juodėji ryžiai yra tamsiai rudi arba juoda anglies spalvą. Jų forma ilga ir plona. Juoduosius ryžius reikia virti ilgiau nei baltus – nuo 40 minučių iki valandos, per šį laiką ryžiai įgauna purpurinį atspalvį. Dažniausiai juos naudoja kaip garnyrą arba įdarą, jie dedami į sriubas, salotas, užkandžius, desertus. Juodieji ryžiai nuo baltųjų skiriasi egzotiškai saldžiu poskoniu, lengvu riešutų aromatu, o svarbiausia, sudėtimi. Apie tai mes ir papasakosime.

Juodųjų ryžių sudėtyje yra:

  • Vitaminai grupės B, A, E ,K, H, PP, C. 150 gramų ryžių sudėtyje yra beveik pilna dieninė norma folio rūgšties(B9).
  • Antioksidantai. Jų kiekis laukiniuose ryžiuose leidžia juos prilyginti mėlynėms, natūraliam raudonajam vynui, raudonom vynuogėm, braškėms ir raudonėms kopūstams.
  • Mineralai: jodas, magnis, boras, cinkas, fosforas, kalcis, silicis, nikelis, geležis.
  • Baltymai.
  • Sveiki angliavandeniai.
  • Sveiki riebalai.

100 g virtų ryžių turi tik 105 kcal.

Juodųjų ryžių nauda

  1. Pagerina nervų sistemlos funkcionalumą.
  2. Vėžio profilaktika.
  3. Sustiprina imunitetą.
  4. Padeda sumažinti kraujospūdį.
  5. Sustiprina regėjimo sistemą.
  6. Padeda palaikyti kaulų sistemą.
  7. Padeda palaikyti raumenų sistemą.
  8. Turi teigiamą poveikį smegenų sistemai.
  9. Sustiprina plaukus, apsaugo nuo ankstyvo plikėjimo.
  10. Normalizuoja virškinimą.

Keli patarimai, kaip virti ryžius.

Pirmiausiai, prieš verdant ryžius juos reikėtų nakčiai užmirkti šaltame vandenyje. Ryte vandenį nupilame, ryžius suberiame į verdantį vandenį (1:3) ir verdame ant silpno ugnies  45-60 minučių. Nuimam nuo ugnies ir duodame ryžiams pastovėti 15 minučių (nemaišome). Juodėji ryžiai gerai dera su sezamo sėklomis, sojų padažu ir riešutais.

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...