Trys užkandžių idėjos

AGURKŲ KREPŠELIAI SU LAŠIŠA

REIKĖS:

1 – 2 agurkų

120 g tepamo varškės sūrio

šviežių krapų

120 g sūdytos atlantinių lašišų filė

GAMINIMO EIGA:

Agurkus supjaustykite rutuliukais 2 cm storumo. Mažu šaukšteliu kiekviename gabaliuke padarykite mažą griovelį. Kiekvieną gabaliuką nutepkite sūriu. Lašišą plonai supjaustykite ir susukus sudėkite ant agurko gabaliukų.

TRAŠKUČIAI IŠ CUKINIJŲ

REIKĖS:

2 vidutinio dydžio cukinijų

1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

1/3 stiklinės maltų duonos džiūvėsių

1/3 stiklinės tarkuoto parmezano

1 galvutės česnako

druskos pagal skonį

malto pipiro pagal skonį

GAMINIMO EIGA:

Cukinijas plonai (0,5 cm) supjaustykite rutuliukais. Nutepkite alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių. Sumaišykite sūrį ir džiūvėsius, sutrupintą česnaką, druską ir pipirą. Cukinija apvoliokite džiūvėsiuose ir sudėkite ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Įkaitintoje orkaitėje iki 220 laipsnių kepkite 25-30 minučių.

BRUSKETA SU POMIDORAIS IR MOCARELOS SŪRIU

REIKĖS:

24 plonų riekelių prancūziško batono

2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

400 g pjaustytų pomidorų

200 g mocarelos sūrio

druskos pagal skonį

malto pipiro pagal skonį

2 galvučių česnako

GAMINIMO EIGA:

Batoną sudėkite ant skardos nuklotos kepimo popieriumi. Nutepkite riekeles alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje  4-5 min. Kol kepa duona sumaišykite pomidorus, supjaustytą mocarelos sūrį, druską ir pipirą. Per pusę perpjaukite česnaką ir kiekvieną batono riekelę patrinkite česnaku ir sudėkite pomidorų ir sūrio masę ant batono.

 

 

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba.

Miso sriuba yra tradicinė japonų sriuba, pagaminta iš miso pastos, kuri yra fermentuotas sojų pupelių produktas, ir dažniausiai pridedama tam tikra rūšis aliejaus, pavyzdžiui, sezamo aliejaus Miso sriuba, tai ne tik skanu, bet ir sveika. Tai tradicinė japonų sriuba,...

Medus

Medus

Medus, tai tikras gamtos stebuklas, kurį mes, žmonės, naudojame jau tūkstančius metų. Ir ne be reikalo, nes medus yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas. Bet ar kada susimąstėte, kaip jis atsiduria mūsų stiklainiuose? Viskas prasideda nuo mažų, bet labai uoliai...

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa

Bulvių blynai su mėsa: Sveiki, mielieji! Šiandien noriu pasidalinti vienu iš savo mėgstamiausių receptų - bulvių blynai su mėsa. Tai puikus patiekalas, kai norisi kažko šilto, sotaus ir skanaus. Be to, jis yra labai paprastas ir greitas. Pradėkime nuo pagrindinio...

Avokadų ir lašišos tostai

Avokadų ir lašišos tostai

Sudedamosios dalys: 2 brandūs avokadai 2 šaukštai citrinos sulčių Druska ir pipirai pagal skonį 4 tostai 200 g rūkytos lašišos Šviežių krapų (pagal skonį) 1 šaukštelis sezamo sėklų (nebūtina) Paruošimas: Avokadus sutrinkite, įpilkite citrinos sulčių ir pagardinkite...