AGURKŲ KREPŠELIAI SU LAŠIŠA
REIKĖS:
1 – 2 agurkų
120 g tepamo varškės sūrio
šviežių krapų
120 g sūdytos atlantinių lašišų filė
GAMINIMO EIGA:
Agurkus supjaustykite rutuliukais 2 cm storumo. Mažu šaukšteliu kiekviename gabaliuke padarykite mažą griovelį. Kiekvieną gabaliuką nutepkite sūriu. Lašišą plonai supjaustykite ir susukus sudėkite ant agurko gabaliukų.
TRAŠKUČIAI IŠ CUKINIJŲ
REIKĖS:
2 vidutinio dydžio cukinijų
1 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus
1/3 stiklinės maltų duonos džiūvėsių
1/3 stiklinės tarkuoto parmezano
1 galvutės česnako
druskos pagal skonį
malto pipiro pagal skonį
GAMINIMO EIGA:
Cukinijas plonai (0,5 cm) supjaustykite rutuliukais. Nutepkite alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių. Sumaišykite sūrį ir džiūvėsius, sutrupintą česnaką, druską ir pipirą. Cukinija apvoliokite džiūvėsiuose ir sudėkite ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Įkaitintoje orkaitėje iki 220 laipsnių kepkite 25-30 minučių.
BRUSKETA SU POMIDORAIS IR MOCARELOS SŪRIU
REIKĖS:
24 plonų riekelių prancūziško batono
2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus
400 g pjaustytų pomidorų
200 g mocarelos sūrio
druskos pagal skonį
malto pipiro pagal skonį
2 galvučių česnako
GAMINIMO EIGA:
Batoną sudėkite ant skardos nuklotos kepimo popieriumi. Nutepkite riekeles alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 4-5 min. Kol kepa duona sumaišykite pomidorus, supjaustytą mocarelos sūrį, druską ir pipirą. Per pusę perpjaukite česnaką ir kiekvieną batono riekelę patrinkite česnaku ir sudėkite pomidorų ir sūrio masę ant batono.