-
Supjaustytos bulvės, veikiamos šviesos ir oro, greitai praranda daug B1, B2 ir C vitamių. Ultravioletiniai spinduliai bei deguonis gali suardyti C ir B vitaminus. Kadangi per 2-3 val. didesnė jų dalis žūva, supjaustytų bulvių negalima laikyti šviesoje. Bulves skusti ir pjaustyti reikia tik prieš pat gaminant.
-
Svarbu prisiminti, kad bulves geriausia valgyti virtas, pageidautina garuose ir su lupenomis. Odelėje yra labai daug naudingų medžiagų, taip pat fermentų, padedančių organizmui įsisavinti krakmolą.
-
Nevartokite sudygusių ar pažaliavusių bulvių, nes jose yra nuodingos medžiagos – solanino. Jis ardo kraujo kūnelius eritrocitus ir slopina nervų sistemą.
Cinamonas: Magiško Prieskonio Kelionė
Cinamonas, šis egzotiškas prieskonis, mūsų kasdienėje virtuvėje atsirado ne vakar. Jo istorija siekia tūkstančius metų atgal ir yra glaudžiai susijusi su prekyba, karais ir netgi mitais. Šis kvapnus prieskonis yra gaunamas iš tam tikrų medžių žievės, kurie priklauso...