-
Supjaustytos bulvės, veikiamos šviesos ir oro, greitai praranda daug B1, B2 ir C vitamių. Ultravioletiniai spinduliai bei deguonis gali suardyti C ir B vitaminus. Kadangi per 2-3 val. didesnė jų dalis žūva, supjaustytų bulvių negalima laikyti šviesoje. Bulves skusti ir pjaustyti reikia tik prieš pat gaminant.
-
Svarbu prisiminti, kad bulves geriausia valgyti virtas, pageidautina garuose ir su lupenomis. Odelėje yra labai daug naudingų medžiagų, taip pat fermentų, padedančių organizmui įsisavinti krakmolą.
-
Nevartokite sudygusių ar pažaliavusių bulvių, nes jose yra nuodingos medžiagos – solanino. Jis ardo kraujo kūnelius eritrocitus ir slopina nervų sistemą.
Makaronų magija: 10 receptų kiekvienam vakarui
Makaronų Magija: 10 Receptų Kiekvienam Vakarui 1. Klasikinis Bolonijos Spageti 2. Kremiški Brokolių ir Sūrio Makaronai 3. Aštrūs Makaronai su Čili ir Česnaku 4. Jūros Gėrybių Makaronai 5. Vegetariški Makaronai su Riešutų Padažu 6. Pikantiški Makaronai su Feta Sūriu ir...