Veganiški avinžirnių blyneliai su bolivine balanda ir feta

**Veganiški avinžirnių blyneliai su bolivine balanda ir feta**

Šie veganiški avinžirnių blyneliai su bolivine balanda ir feta yra puikus pasirinkimas sveikai ir skaniai vakarienei ar pietums. Pagrindiniai ingredientai – avinžirniai, bolivinė balanda ir veganiška feta – suteikia šiam patiekalui unikalų skonį ir tekstūrą. Šis receptas yra ypatingas dėl savo maistingumo ir lengvo paruošimo.

**Ingredientai:**

– 1 puodelis avinžirnių miltų
– 1/2 puodelio virtos bolivinės balandos
– 1/2 puodelio veganiškos fetos, sutrupintos
– 1/2 puodelio vandens
– 1/4 puodelio smulkintų šviežių petražolių
– 1/4 puodelio smulkintų šviežių krapų
– 1/2 šaukštelio druskos
– 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
– 1/2 šaukštelio česnako miltelių
– 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
– 2 šaukštai alyvuogių aliejaus kepimui

**Paruošimo instrukcijos:**

1. Dideliame dubenyje sumaišykite avinžirnių miltus, druską, juoduosius pipirus, česnako miltelius ir kepimo miltelius.
2. Įpilkite vandens ir gerai išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą.
3. Į tešlą įmaišykite virtą bolivinę balandą, veganišką fetą, petražoles ir krapus.
4. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies.
5. Šaukštu dėkite tešlą į keptuvę ir formuokite mažus blynelius. Kepkite kiekvieną pusę apie 3-4 minutes arba kol blyneliai taps auksinės spalvos.
6. Išimkite blynelius iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.

**Patarimai:**

– Norėdami pagreitinti procesą, galite naudoti konservuotus avinžirnius, kuriuos reikia sutrinti ir sumaišyti su miltais.
– Jei norite, kad blyneliai būtų dar maistingesni, į tešlą galite pridėti smulkintų daržovių, tokių kaip morkos ar cukinijos.

**Patiekiama:** 4 porcijos
**Paruošimo laikas:** 30 minučių
**Maistingumo informacija (vienai porcijai):** 200 kalorijų, 8g baltymų, 10g riebalų, 20g angliavandenių

**Dažniausiai užduodami klausimai:**

1. **Ar galiu naudoti kitokius miltus vietoje avinžirnių miltų?**
Taip, galite naudoti kitus miltus, tačiau avinžirnių miltai suteikia blyneliams ypatingą skonį ir tekstūrą.

2. **Ar galiu šiuos blynelius užšaldyti?**
Taip, galite užšaldyti blynelius. Tiesiog leiskite jiems visiškai atvėsti, sudėkite į sandarų indą ir laikykite šaldiklyje iki 3 mėnesių.

**Veganiški avinžirnių blyneliai su bolivine balanda ir feta**, **avinžirniai, bolivinė balanda, veganiška feta**, **veganiški receptai, sveika mityba, greiti pietūs**

Lėkštė su veganiškais avinžirnių blyneliais, pagardintais bolivine balanda ir feta sūriu, patiekta ant rusticinio medinio stalo.
Cezario salotos su vištiena

Cezario salotos su vištiena

**Cezario salotos su vištiena** Šios Cezario salotos su vištiena yra klasikinis ir skanus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Traškios romėniškos salotos, sultinga vištiena, skanūs krutonai ir ypatingas Cezario padažas sukuria nepakartojamą...

Vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais

Vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais

**Vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais** Šie vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais yra puikus pasirinkimas mažiesiems smaližiams. Jie pagaminti iš paprastų ingredientų, tačiau yra ypatingi dėl savo minkštumo ir šokolado gabaliukų, kurie tirpsta burnoje....

Cepelinai

Cepelinai

REIKĖS: 12 vidutinių žalių bulvių 3 virtų bulvių trupučio druskos 500 gramų faršo 1 svogūno šiek tiek pipirų grietinės padažui spirgučių ir svogūnų padažui GAMINIMO EIGA: 1. Nuskustos bulvės sutarkuojamos ir nusunkiamos. 2. Skystis neišpilamas, bet laukiama, kol nusės...

Čeburėkai

Čeburėkai

REIKĖS: 500 gramų miltų 1 stiklinės su puse vandens 3 šaukštų aliejaus trupučio druskos 450 gramų norimos mėsos faršo 1 svogūno 1 kiaušinio 3 skiltelių česnako pipirų,mėsos prieskonių GAMINIMO EIGA: 1. Tešla: į šiltą vandenį įpilkite aliejų ir druską. Į miltus po...

Trinta pievagrybių sriuba

Trinta pievagrybių sriuba

Ingredientai 400 gramų pievagrybių 2 morkos 4 vidutinės bulvės 1 mažas raudonas svogūnas 4 česnako skiltelės druskos,pipirų ir kitų norimų prieskonių pagal skonį grietinėlės GAMINIMO EIGA: Bulves sudedame į sūdytą vandenį ir užkaičiame puodą. Įkaitiname keptuvę su...

Burokėlių salotos su feta

Burokėlių salotos su feta

Ingredientai 100 gramų burokėlių 1 šaukštas alyvuogių aliejaus 1 šaukštas balzaminio acto 1 šaukštelis garstyčių 1 skiltelė česnako 50 gramų špinatų arba kitų mėgstamų salotų 50 gramų fetos sūrio 1 raudonas svogūnas GAMINIMO EIGA: Burokėlius, špinatus ir svogūną...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Ingredientai 200 gramų miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių stiklinė avižinių dribsnių 100 gramų cukraus 150 gramų sviesto 1 kiaušinis 1 šaukštelis vanilinio cukraus žiupsnelis druskos GAMINIMO EIGA: 1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje. Iki purios masės...

Šokoladinis obuolių pyragas

Šokoladinis obuolių pyragas

Ingredientai 5 vidutinio dydžio obuoliai 150 gramų sviesto 100 gramų juodojo šokolado 2 šaukštai kakavos 4 kiaušiniai 6 šaukštai cukraus 2 stiklinės miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių žiupsnelis vanilinio cukraus GAMINIMO EIGA: 1. Ant viryklės dėkite puodą, pripildytą...

Vaisių salotos

Vaisių salotos

Ingredientai 1 ananasas 2 obuoliai 2 bananai 2 kiviai 200 g vynuogių Žingsniai  Nuplaukite obuolius ir vynuoges, ananasą, kivį, bananą nulupkite Paruoštus vaisius supjaustykite kubeliais Viską išmaišykite, sudėkite į lėkštą ir patiekite. Naudingos žinios apie...