Namų gamybos tofu

Receptas: Namų gamybos tofu

Ingredientai:
– 500 g sojų pupelių
– 2 litrai vandens, plius papildomai mirkymui
– 1,5-2 šaukštai nigari (magnio chloridas) arba 2-3 šaukštai citrinos rūgšties arba acto

Paruošimo instrukcijos:
1. Sojų pupeles per naktį užmerkite dideliame inde su pakankamu kiekiu vandens, kad pupelės galėtų išbrinkti ir padvigubėti dydžiu.

2. Po mirkymo nupilkite vandenį ir gerai nuplaukite sojų pupeles po tekančiu vandeniu.

3. Sumalkite sojų pupeles. Tam galite naudoti virtuvinį kombainą arba blenderį. Malti reikėtų su maždaug 1,5-2 litrais švaraus vandens, kad gautumėte vientisą sojų pieno mišinį.

4. Perkoškite sojų pieną per marlę arba smulkią sietelę, kad atskirtumėte skystį nuo sojų mases (okaros). Okarą galite išsaugoti ir panaudoti kituose receptuose.

5. Sojų pieną supilkite į didelį puodą ir užkaiskite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kad nepribėgtų.

6. Kai sojų pienas pradės virti, sumažinkite ugnį ir leiskite jam pavirti maždaug 5-10 minučių.

7. Paruoškite koaguliantą (nigari, citrinos rūgštį ar actą) pagal instrukcijas ant pakuotės. Paprastai reikia ištirpinti koaguliantą šiek tiek šiltame vandenyje.

8. Nuimkite sojų pieną nuo ugnies ir palaukite, kol jis šiek tiek atvės. Tada lėtai, maišant, įpilkite koaguliantą.

9. Palikite sojų pieną pastovėti 15-20 minučių, kad prasidėtų koaguliacijos procesas ir susiformuotų tofu.

10. Paruoškite tofu formą arba naudokite kokią nors kitą indą su skylutėmis skysčiui nutekėti. Įdėkite marlę arba specialų tofu audinį.

11. Atsargiai perkelkite susiformavusį tofu į paruoštą formą. Jei norite kietesnio tofu, ant viršaus uždėkite nedidelį svorį, kad išspaustų daugiau skysčio.

12. Palikite tofu spaustis maždaug 15-30 minučių, priklausomai nuo norimo kietumo.

13. Baigus spausti, tofu išimkite iš formos ir panardinkite į šaltą vandenį, kad sustabdytumėte koaguliacijos procesą.

14. Tofu galite naudoti iškart arba laikyti šaltame vandenyje šaldytuve iki 1 savaitės.

Sveikiname, jūs sukūrėte savo namų gamybos tofu! Dabar galite jį naudoti įvairiuose patiekaluose pagal savo skonį.