Azijietiškai įkvėptas marinuotas tofu su daržovėmis

Ingredientai:
– 400 g tvirto tofu
– 2 šaukštai sojos padažo
– 1 šaukštas sezamo aliejaus
– 1 šaukštas ryžių acto
– 1 šaukštelis agavų sirupo arba medaus
– 1 česnako skiltelė, smulkiai sukapota
– 1 šaukštelis šviežiai tarkuoto imbiero
– 1 šaukštelis raudonėlio arba čili miltelių (pagal skonį)
– 1 raudonasis paprikas, supjaustytas juostelėmis
– 1 brokolis, supjaustytas žiedynais
– 1 morka, supjaustytas plonomis juostelėmis
– 2 šaukštai augalinio aliejaus (pvz., alyvuogių arba rapsų)
– Druska ir pipirai pagal skonį
– Švieži koriandro lapeliai arba svogūnų laiškai papuošimui

Paruošimo instrukcijos:
1. Tofu išimkite iš pakuotės ir nuspauskite, kad ištektų perteklinis skystis. Tam galite naudoti tofu presą arba apvyniokite tofu su virtuviniu rankšluosčiu ir ant viršaus padėkite sunkų daiktą (pvz., keptuvę su keliais konservų indais). Palikite maždaug 15-30 minučių.
2. Tuo metu paruoškite marinatą. Dubenyje sumaišykite sojos padažą, sezamo aliejų, ryžių actą, agavų sirupą, smulkintą česnaką, tarkuotą imbierą ir raudonėlį arba čili miltelius.
3. Tofu supjaustykite norimo dydžio kubeliais arba juostelėmis ir sudėkite į marinatą. Atsargiai išmaišykite, kad tofu visur apsemtų marinatas. Palikite marinuotis bent 30 minučių, o dar geriau – kelias valandas arba per naktį šaldytuve.
4. Įkaitinkite didelę keptuvę arba grilį ir įpilkite augalinio aliejaus. Iš tofu nusausinkite perteklinį marinatą (bet neišmeskite jo!) ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol tofu iškeps iš visų pusių ir taps traškus bei auksinės spalvos.
5. Tuo tarpu kitame puode arba keptuvėje pakepinkite supjaustytas daržoves: papriką, brokolius ir morkas. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės, bet dar liks traškios.
6. Į keptuvę su daržovėmis įpilkite likusį marinatą ir pakaitinkite, kol jis šiek tiek sutirštės.
7. Suberkite tofu į keptuvę su daržovėmis ir atsargiai išmaišykite.
8. Patiekite karštą, papuoškite šviežiais koriandro lapeliais arba svogūnų laiškais. Puikiai tinka valgyti su virtais ryžiais arba aziško stiliaus makaronais.

Skanaus!