Kokį maistą rinktis iškyloms vasara?

Venkite šviežių ir rūkytų gaminių: Kai karšta, svarbu vengti šviežių, rūkytų mėsos produktų, pieno gaminių. Jei renkatės šviežiai pagamintą maistą, jį rekomenduojama suvartoti kuo greičiau. Visgi verčiau rinkitės specialius konservus, termiškai apdorotus bei tinkamai supakuotus troškinius, mėsos gaminius. Taip pat visada su savimi turėkite džiovintų uogų ar vaisių – tai puikus užkandis ilgų kelionių metu.

Rinkitės maistą, kuriame gausu vandens: Vandens kiekis mūsų suvartojamuose produktuose tiesiogiai lemia mūsų savijautą, ypač karštuoju laikotarpiu. Kadangi 20–30 proc. vandens į žmogaus kūną patenka su maistu, gydytojas–dietologas į paros racioną rekomenduoja įtraukti vaisius ir daržoves, kurių sudėtyje gausu vandens. Pavyzdžiui: Melionus ar apelsinus, nes jų sudėtyje net 90 proc. vandens, taip pat gausu gliukozės. Arbūzus – vandens bei vitaminų A, B ir šaltinį. Vaisių galima vartoti tiek šviežią, tiek šaldant kubeliuose kaip šerbetą. Uogas, kuriose gausu ne tik vandens, bet ir antioksidacinių savybių turinčių medžiagų. Saldžiąsias paprikas, agurkus, salierus ir salotas, nes tai bene daugiausiai vandens savyje turinčios daržovės.

Skystesnis ir lengviau virškinamas maistas Pagaliau karštomis dienomis žmonėms gresia ne tik apsinuodijimas, bet ir sunkumo pojūtis pilve. Taip nutinka dėl to, kad mūsų organizmas stengiasi kuo labiau apriboti šilumos gamybą, o tai sulėtina ir maisto virškinimo procesus.

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...