Ingredientai:
4 stiklinės vyšninių pomidorų
12 česnako skiltelių
1/4 alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis džiovinto baziliko
1/2 šaukštelis druskos
1/4 šaukštelis aitriosos paprikos
1/4 šaukštelis maltų pipirų
500g makaronų
1/4 stiklinė šviežių petražolių
1/2 stiklinė sutarkuoto parmezano sūrio
Gaminimas:
1. Į dubenį sumeskite pjaustytus pomidorus, pjaustytą česnaką, aliejų, baziliką, druską, aitriosios paprikos dribsnius ir maltus pipirus.
2. Sudėkite į metalinę pyrago keptuvę ir kepkite 200 °C temperatūroje maždaug 30 minučių.
3. Pomidorai turi būti susitraukę, o česnakai – minkšti.
4. Makaronus išvirkite puode su pasūdytu verdančiu vandeniu, kol verda pomidorai ir česnakai.
5. Nusausinkite ir grąžinkite makaronus į puodą.
6. Sudėkite česnakinių pomidorų mišinį ir petražoles, išmeskite, kad apsemtų.
7. Patiekite pabarstykite šviežiai tarkuotu parmezano sūriu.
8. Jei neturite šviežio parmezano, išbandykite kitus aštrius kietus sūrius, tokius kaip Romano arba Asiago.
Skanaus!