Ingredientai salotoms:
2 stiklinės susmulkintų žaliųjų kopūstų
2 stiklinės susmulkintų romėnų salotų
1/2 – 3/4 stiklinės šparagų stiebelis
1/2 – 3/4 stiklinės cukraus žirnelių
1/2 – 3/4 stiklinės brokolių žiedynų Floret
2 -4 svogūnai
12 vynuoginių Pomidorų
1/4 stiklinė skrudintų pjaustytų migdolų
2 šaukštai tikros šoninės gabaliukų
Ingredientai saldžiarūgščiui padažui:
3/4 stiklinė obuolių sidro acto.
1/4 stiklinė vandens
1 greitai paruošiamos vištienos sultinio kubelis
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis garstyčios
2 šaukštai alyvuogių arba rapsų aliejaus
Gaminimas:
Saldžiarūgštis padažas:
1. Sumaišykite visus ingredientus ir gerai suplakite, kad susimaišytų.
Salotos:
1. Supjaustykite romėnų salotas per galvą 1,5 cm juostelėmis. Tada supjaustykite juosteles trečdaliais.
2. Peiliu supjaustykite labai plonus griežinėlius iš kopūsto galvos, suformuodami ilgas virveles; kopūstų virveles supjaustykite į trečdalius.
3. Nuplėšę kietą galą, supjaustykite šparagus į 2,5 cm gabalėlius.
4. Mikrobangų krosnelėje aukštoje įtampoje laikykite 30 sekundžių.
5. Nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.
6. Įdėkite į dubenį. Pašalinkite įgėlimus , jei yra, iš cukrinių žirnelių.
7. Mikrobangų krosnelėje vėl aukštoje temp. laikykite 1 minutę.
8. Nuplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite.
9. Sudėkite į dubenį.
10. Išpjaukite žiedynus nuo brokolių viršaus.
11. Supjaustykite mažais gabalėliais. Įdėkite į dubenį.
12. Sudėkite visus kitus ingredientus, išskyrus pomidorus .
13. Atšaldykite. Prieš patiekdami sudėkite pomidorus ir saldžiarūgštį padažą.
14. išmaišykite. Patiekite per 30 minučių po padažo įpylimo.
Skanaus!