Ingredientai:
1kg bulvių
1 šaukštas harisos (čili pasta)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 1/2 šaukštelių stambios jūros druskos
1 šaukštas sezamo sėklos
1/4–1/2 citrinos
Gaminimas:
1. įkaitinkite orkaitę iki 190 C.
2. Jei norite, nulupkite bulves, bet jei jos gerai nušveistos, paliekant jas ant jų suteikiamas malonus žemės skonis.
3. Bulves supjaustykite maždaug 3cm skersmens gabalėliais.
4. Sudėkite gabaliukus į dubenį, sudėkite harisą ir maišykite, kol bulvės pasidengs tolygiai.
5. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir vėl išmaišykite.
6. Pabarstykite bulves druska ir sezamo sėklomis ir dar kartą išmaišykite.
7. Ant didelės kepimo skardos paskleiskite foliją ir lengvai aliejumi (folija padeda vėliau išvalyti).
8. Pagardintus bulvių gabalėlius sudėkite ant kepimo skardos vienu sluoksniu.
9. Kepkite bulves 190C temperatūroje 30 minučių, tada mentele pasukite bulves taip, kad kita pusė gali kepti ir kepti dar 15 minučių arba tol, kol bulvės bus minkštos ir giliai auksinės.
10. Prieš patiekdami ant bulvių išspauskite citrina.
11. Patiekite iš karto.
Skanaus!