Geriausi „Butterscotch“ sausainiai

Ingredientai sausainiui:
1 šaukštas acto
1 stiklinė išgarinto pieno
1/2 stiklinė sviesto arba margarino
1 1/2 stiklinės rudojo cukraus 
2 kiaušiniai
1 šaukštelis vanilės
2 1/2 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo sodos
1/2 šaukštelis kepimo miltelių
1/2 šaukštelis druskos
2/3 stiklinė kapotų riešutų
60 Graikinio arba pekano riešuto puselių

Ingredientai glaistui:
1/2 stiklinė sviesto
2 stiklinės konditerinio cukraus
2-4 šaukštai verdančio vandens

Gaminimas:

1. Įpilkite acto į 1 puodelį, įpilkite tiek išgarinto pieno, kad pagamintumėte vieną puodelį, ir padėkitė į šalį.
2. Plakite sviestą elektriniu plaktuvu vidutiniu greičiu iki šviesumo, suberkite rudąjį cukrų ir plakite iki šviesios ir purios masės.
3. Kruopščiai įmuškite kiaušinius ir vanilę.
4. Sumaišykite sausus ingredientus.
5. Išmaišykite išgarintą pieną ir pakaitomis su miltų mišiniu supilkite į grietinėlę.
6. Įmaišykite smulkintus riešutus.
7. Supilkite apvalius šaukštus tešlos ant riebalais išteptos kepimo skardos, maždaug 6 cm atstumu vienas nuo kito.
8. Kepkite 180 °C temperatūroje 10–12 minučių arba kol švelniai paruduos ir vos tvirtai liesdami.
9. Išimkite iš kepimo skardų, vėsinkite ant lentynų.
10. Kai atvės, aptepkite glaistu ir į kiekvieną sausainį įspauskite po graikinio riešuto arba pekano riešuto pusę.
Glaistymas:
1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą.
2. Virkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, kol sviestas nustos burbuliuoti ir taps riešutiškai rudos spalvos (nesudeginkite).
3. Po truputį pilkite konditerinį cukrų ir verdantį vandenį, po kiekvieno įpylimo gerai išplakdami.
4. Plakite iki vientisos masės ir pertepimo). nuoseklumas.

Skanaus!