REIKĖS:
45 g geltonųjų garstyčių
18 g rudųjų garstyčių
2 arbat. šaukš. neskaldytų juodųjų pipirų grūdelių
170 g vandens
110 g obuolių acto
1 arbat. šaukš. rudojo cukraus
3 arbat. šaukš. medaus
1/2 arbat. šaukš. džiovinto česnako
1/2 arbat. šaukš. džiovinto svogūno
2 arbat. šaukš. druskos
GAMINIMO EIGA:
Mažame indelyje užmirkykite garstyčių sėklas ir juodųjų pipirų grūdelius. Uždenkite indelį folija ir pastatykite į šaldytuvą 12-24 h.
Sietu perkoškite garstyčių sėklas ir pipirų žirnelius.
Į maišytuvą sudėkite garstyčias. Įpilkite obuolių acto, cukraus, medaus, česnako miltelių, svogūnų miltelių ir druskos. Malkite ant mažo greičio 15 sek. po to padidinkite greitį iki maksimumo ir malkite dar 10 sek.
Nubraukite maišytuvo šonus. Garstyčių konsistencija bus gerokai sutirštėjusi.
Maišykite ant žemo greičio 15 sekundžių, lėtai didindami aukštą ir maišykite 15–20 sekundžių. Konsistencija pradės panašėti į tiršto majonezo konsistenciją.
Jei norite sklandesnės tekstūros, maišykite dar 15–20 sekundžių ant vidutinio greičio.
Padažą perdėkite į indelį ir prieš paduodant palaikykite šaldytuve 24 h.