*4 porcijos
REIKĖS:
2 valg. šaukš. acto
340 g spaghetti
140 g plonai supjaustytos šoninės
2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių
8 mažų pomidorų
4 didelių kiaušinių
1/2 stiklinės tarkuoto parmezano
1/2 stiklinės šviežio baziliko, suplėšyto gabaliukais
pipiro ir druskos pagal skonį
alyvuogių aliejaus gaminimui
GAMINIMO EIGA:
Išvirkite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės, kai makaronai išvirs palikite 1 stiklainį makaronų sultinio.
Kitame puode užvirkite vandenį su 2 šaukštais acto.
Kol vanduo kaista keptuvėje ant vidutinio ugnies apkepkite šoninę ir perdėkite ant lėkštės.
Po to toje pačioje keptuvėje apkepkite česnaką ir pomidorus, kepkite apie 2-3 min. Nuimkite nuo ugnies.
Tada pasiruošiame kiaušinius. Į puodą su verdančiu vandeniu pilame 2 šaukštus obuolių ar vyno acto ir šaukštu ar šluotele padarome vandens sūkurį. Sumažiname kaitrą ir palaukiame kol vanduo nustos burbuliuoti. Tuomet pats laikas atsargiai įmušti kiaušinius į vandenį (mušant kiaušinius paleiskite juos kuo arčiau vandens paviršiaus). Juos verdame 2-3 minutes ir ištraukę padedame ant popierinio ar virtuvinio rankšluosčio, kad nusausėtų.
Keptuvę su pomidorais vėl pastatykite ant ugnies. Makaronus sudėkite į keptuvę. Sudėkite makaronus, sūrį, baziliką, druską ir pipirus. Jeigu makaronai atrodo sausi, įpilkite vandens ir troškinkite porą minučių.
Paduokite makaronus ir padėkite iš viršaus po vieną kiaušinį. Papilkite truputi alyvuogių aliejaus ir paberkite pipirais.