*6 porcijos
REIKĖS:
3 nuluptų ir supjaustytų kubikėliais didelių saldžių bulvių
1 supjaustyto rausvojo svogūno
2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus
druskos ir pipiro pagal skonį
1/2 stiklinės džiovintų spanguolių
1/2 stiklinės sutrupinto fetos sūrio
1/4 stiklinės šviežių kapotų petražolių
PADAŽUI REIKĖS:
2 valg. šaukš. obuolių acto
1 valg. šaukš. garstyčių
1 valg. šaukš. medaus
1/2 arbat. šaukš. maltų kmynų
1/4 arbat. šaukš. maltos paprikos
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus
GAMINIMO EIGA:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Papilkite kepimo skardą 2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus. Bulves ir svogūnus sudėkite ant kepimo skardos. Paberkite druska ir pipirais. Rankom permaišykite ir paskirstykite vienų sluoksnių. Kepkite apie 2o min, kol bulvės taps minkštos.
Išimkite iš orkaitės ir duokite daržovėm atvėsti.
Tuo tarpi pagaminsime padažą. Nedideliame indelyje sumaišykite actą, garstyčias, medų ir prieskonius. Palaipsniui supilkite aliejų, nuolat plakdami. Pagardinkite druska ir pipirais.
Bulves, svogūnus, spanguoles, fetos sūrį, petražoles sudėkite į salotų indą, užpilkite padažu ir gerai išmaišykite.
Paduokite šitas arba kambario temperatūros.