Sriuba-piurė iš cukinijų su baziliku

*4-6 porcijos

REIKĖS:

2 stiklinių supjaustytų cukinijų

2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus + papildomai, kad nupurkšti

1 stiklinės smulkinto svogūno

1 stiklinės nuluptų, supjaustytų bulvių

3-4 šviežių čiobrelio šakelių

1 česnako dantuko

3,5 stiklinės daržovių sultinio 

1 stiklinės šviežių baziliko lapų + papildomai papuošimui

GAMINIMO EIGA:

Vidutinio dydžio puode ant vidutinio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite ant jo svogūną (kepkite apie 3-5 min). Į puodą sudėkite bulvės gabaliukus. čiobrelius, 0,5 arbat. šaukš. druskos ir truputi pipiro. Maišydami kepkite 2-3 min. Įpilkite sultinį, užvirkite, numažinkite ugnį ir virkite ant mažo ugnies 10 min.

Sudėkite cukinijas į puodą, užvirkite ir virkite dar 10 min. 

Nuimkite sriubą nuo ugnies, išimkite čiobrelio šakeles ir duokite pastovėti 5 min. 

Į puodą sudėkite baziliką ir trintuvu sutrinkite, kad gautųsi vientisa masė. 

Pašildykite sriubą. Taip pat galima reguliuoti konsistenciją, įpylus vandens. 

Paduokite su baziliko lapais, migdolais ir nupurškus aliejumi.