*4-6 porcijos
REIKĖS:
2 stiklinių supjaustytų cukinijų
2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus + papildomai, kad nupurkšti
1 stiklinės smulkinto svogūno
1 stiklinės nuluptų, supjaustytų bulvių
3-4 šviežių čiobrelio šakelių
1 česnako dantuko
3,5 stiklinės daržovių sultinio
1 stiklinės šviežių baziliko lapų + papildomai papuošimui
GAMINIMO EIGA:
Vidutinio dydžio puode ant vidutinio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite ant jo svogūną (kepkite apie 3-5 min). Į puodą sudėkite bulvės gabaliukus. čiobrelius, 0,5 arbat. šaukš. druskos ir truputi pipiro. Maišydami kepkite 2-3 min. Įpilkite sultinį, užvirkite, numažinkite ugnį ir virkite ant mažo ugnies 10 min.
Sudėkite cukinijas į puodą, užvirkite ir virkite dar 10 min.
Nuimkite sriubą nuo ugnies, išimkite čiobrelio šakeles ir duokite pastovėti 5 min.
Į puodą sudėkite baziliką ir trintuvu sutrinkite, kad gautųsi vientisa masė.
Pašildykite sriubą. Taip pat galima reguliuoti konsistenciją, įpylus vandens.
Paduokite su baziliko lapais, migdolais ir nupurškus aliejumi.