Šventinis apelsino skonio keksas su aguonom

*10 porcijų

REIKĖS:

220 g kambario temperatūros sviesto + papildomai, kad nutepti formą

3 stiklinių miltų  + papildomai, kad paberti kepimo formą

1,5 arbat. šaukš. kepimo miltelių

1 arbat. šaukš. druskos

3/4 arbat. šaukš. sodos

1 ir 3/4 stiklinės cukraus

2 valg. šaukš. apelsino žieveliės

3 didelių kiaušinių

2 kiaušinio trynių

3 valg. šaukš. aguonų

1 arbat. šaukš. vanilinio ekstrakto

3/4 stiklinės natūralaus jogurto 

1 stiklinės cukraus pudros

1 arbat. šaukš. apelsino žievės

2 valg. šaukš. apelsino sulčių

Speciali įranga: kekso kepimo forma 22-25 cm

BISKVITO GAMINIMAS:

Įkaitinkite orkaitę iki 177 laipsnių. Nutepkite kepimo formą sviestu ir paberkite miltais. 

Dideliame inde plakimo šluotele sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir sodą. 

Kitame inde mikseriu suplakite sviestą ir cukrų(plakite 3-5 min). Įberkite 2 valg. šaukš. apelsino žieveliės, tęskite plakti ir įmuškite kiaušinius ir trynius. Plakant suberkite aguonas ir vanilės ekstraktą. Įmaišykite miltų mišinį ir jogurtą. 

Gautą tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite, kol įkišus dantų krapštuką jisai bus sausas(45-50 min). Tada biskvitą išimkite iš formos ir duokite atvėsti. 

Glazūros gaminimas:

Vidutinio dydžio dubenyje išplakite cukraus pudrą, 1 arbat. šaukš. apelsino žievės ir apelsino sultys. Gauta glažura papilkite keksą ir paduokite. 

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...