*10 porcijų
REIKĖS:
220 g kambario temperatūros sviesto + papildomai, kad nutepti formą
3 stiklinių miltų + papildomai, kad paberti kepimo formą
1,5 arbat. šaukš. kepimo miltelių
1 arbat. šaukš. druskos
3/4 arbat. šaukš. sodos
1 ir 3/4 stiklinės cukraus
2 valg. šaukš. apelsino žieveliės
3 didelių kiaušinių
2 kiaušinio trynių
3 valg. šaukš. aguonų
1 arbat. šaukš. vanilinio ekstrakto
3/4 stiklinės natūralaus jogurto
1 stiklinės cukraus pudros
1 arbat. šaukš. apelsino žievės
2 valg. šaukš. apelsino sulčių
Speciali įranga: kekso kepimo forma 22-25 cm
BISKVITO GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 177 laipsnių. Nutepkite kepimo formą sviestu ir paberkite miltais.
Dideliame inde plakimo šluotele sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir sodą.
Kitame inde mikseriu suplakite sviestą ir cukrų(plakite 3-5 min). Įberkite 2 valg. šaukš. apelsino žieveliės, tęskite plakti ir įmuškite kiaušinius ir trynius. Plakant suberkite aguonas ir vanilės ekstraktą. Įmaišykite miltų mišinį ir jogurtą.
Gautą tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite, kol įkišus dantų krapštuką jisai bus sausas(45-50 min). Tada biskvitą išimkite iš formos ir duokite atvėsti.
Glazūros gaminimas:
Vidutinio dydžio dubenyje išplakite cukraus pudrą, 1 arbat. šaukš. apelsino žievės ir apelsino sultys. Gauta glažura papilkite keksą ir paduokite.