Sriubos nauda organizmui

Sriuba – tai lengvas, skrandžio neapsunkinantis patiekalas, kuris turi daug gerų savybių, todėl yra itin vertinamas, o mitybos specialistai netgi teigia, kad sriuba turi gydomųjų savybių. Kaip yra žinoma, sriuba yra skystas maistas, paprastai tiekiamas šiltas, net šaltas arba karštas, tačiau labiausiai vertinamos yra pastarosios

Dauguma žmonių retai mėgaujasi sriuba, tačiau veltui, nes organizmas, iš maisto patiekalų, lengviausiai įsisavina sriubą, taip apsirūpindamas vitaminais, mineralinėmis medžiagomis ir pan.

Sriubos nauda mūsų organizmui:

Sriubos sušildo šaltu, lietingu oru. Tokiu būdu sriubos stiprina imunitetą ir padeda nesusirgti peršalimo ligomis;
Palengvina virškinimo procesus, gerina žarnyno veiklą;
Aktyvuoja medžiagų apykaitą;
Pasotina, tačiau neapsunkina skrandžio, todėl galimybė persivalgyti sumažėja;
Turi deginančių riebalus aminorūgščių, todėl tinka ir metant svorį;
Palaiko organizme skysčių santykį, todėl žmonėms, geriantiems mažai vandens, sriuba – puiki išeitis.
Be viso to, sriubas galima pritaikyti tam tikrų ligų atveju. Pavyzdžiui, kuomet žmogus yra peršalęs ar kamuoja kosulys, padėti gali vištienos sultinys, nes jame yra amino rūgšties cisteino, kuris palengvina atsikosėjimą ar sušvelnina nemalonius pojūčius. Jeigu yra padidėjęs cholesterolis, jį sumažinti gali padėti lęšių sriuba. Nervus geriausiai ramina mėsos sultinio pagrindu virtos sriubos, nes jose yra B grupės vitaminų. Jei skrandžio rūgštingumas padidėjęs, puikiai tiks kruopų sriubos, na, o jeigu sergama tulžies ar kepenų ligomis – tinka be mėsos virti barščiai, kopūstų sriuba ar pieniškos sriubos.

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...