Sultinga vištienos krūtinėlė orkaitėje su česnakinio sviesto padažu

Sultingos vištienos krūtinėlės orkaitėje su česnakinio sviesto padažu

Paruošimo laikas: 10 minučių | Kepimo laikas: 25–30 minučių | Porcijų skaičius: 4
Maistinė vertė (vienai porcijai): apie 350 kcal, 30 g baltymų, 5 g angliavandenių, 18 g riebalų
Sudėtingumas: lengvas

Ingredientai:
• 4 vištienos krūtinėlės (600–800 g)
• 60 g sviesto (galite naudoti alyvuogių arba grietinėlės sviestą)
• 4 skiltelės česnako
• 1 šaukštas šviežių citrinos sulčių (arba ½ šaukštelio acto)
• 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių (arba šviežių, jei turite)
• 1 arbatinis šaukštelis džiovintų rozmarinų (nebūtina)
• Druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga:
1. Nuplaukite vištienos krūtinėles ir nusausinkite jas popieriniu rankšluosčiu. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir (jei naudojate) rozmarinais.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
3. Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą su smulkintu česnaku ir citrinos sultimis, kol padažas taps vientisas.
4. Dėkite vištienos krūtinėles į kepimo indą, užpilkite paruoštą česnakinio sviesto padažą ir, jei norite, pabarstykite dar šiek tiek ant viršaus.
5. Kepkite 25–30 minučių, kol mėsa taps švelni ir sultinga – kepimo metu, jei norite, kartais apšlakstykite papildomu padažu.
6. Išimkite vištieną iš orkaitės ir leiskite pailsėti 3–5 minutes prieš pjaustymą.

Patiekimo patarimai:
• Patiekite su šviežiai virtomis ryžių, salotų ar keptų daržovių garnyru.
• Ant viršaus pabarstykite smulkintų šviežių petražolių, kad patiekalas atrodytų dar patraukliau.

Dietos variantai:
• Norėdami sumažinti riebalų kiekį, naudokite be riebalų sviestą arba pasirinkite vištienos filetą.

Laikymo rekomendacijos:
• Likusią vištieną laikykite uždarytame inde šaldytuve iki 2 dienų.
• Patiekalą galima užšaldyti – supakuokite tinkamai ir laikykite šaldiklyje iki 1 mėnesio. Prieš patiekdami, lėtai atšaldykite šaldytuve.

Šis receptas užtikrina išskirtinį skonį ir aromatą, puikiai tinkantį tiek šeimos vakarienei, tiek ypatingoms progoms. Skanaus!