Sveikuoliškas sūrio pyragas su lazdyno riešutais

PAGRINDUI REIKĖS:

2 kiaušinio trynių

15 ml pieno 2,5%

15 g sviesto

70 g ryžių miltų

Saldikio pagal skonį

ĮDARUI REIKĖS:

2 kiaušinių baltymų

240 g minkštos varškės 0%

100 g varškės sūrio

30 g kukurūzų krakmolo

Saldikio pagal skonį

PAPUOŠIMUI REIKĖS:

50 ml pieno 2,5%

3 g kakavos miltelių

3 g kukurūzų krakmolo

+30 g lazdynų riešutų

Saldikio pagal skonį

GAMINIMO EIGA:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Visus pagrindui reikiamus ingredientus sumaišome, iš tešlos suformuokite rutuliuką ir padėkite į šaldiklį 20 min. 

Po to išdėkite į kepimo formą (16 cm), kad būtų sienelės. Kepkite orkaitėje apie 15 min.

Įdarui sumaišome visus reikiamus jam ingredientus, kad gautųsi vientisa masė. 

Išimkite iš orkaitės pagrindą. Įdarą tolygia išdėkite ant jo ir kepkite dar 20-30 min. 

Visus reikiamus ingredinus(išskyrus riešutus) sumaišome indelyje. Pastatome į mikrobangų krosnelę 10 sek, kad kremas taptu tirštas. 

Išimkite ir įmaišykite riešutus. Papuoškite pyragą.