Tiršta sriuba su saldžiosiomis bulvėmis ir česnaku

REIKĖS:

3 stiklinių nuluptų saldžiųjų bulvių, supjaustytų kubikėliais

4 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

1 stiklinės smulkiai supjaustyto svogūno

1 stiklinės nuluptu ir supjaustytų kubikėliais bulvių

2 česnako skiltelių, 1 supjaustykite, kitą pertrinkite

1 valg. šaukš. sviesto

žiupsnelio kajeno pipirų

žiupsnelio muskato riešutų

Smulkiai supjaustytų petražolių papuošimui

GAMINMO EIGA:

Puode įkaitinkite 2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus. Apkepkite svogūnus, apie 3-5 min. Po to į puodą sudėkite bulves, česnaką, kajeno pipirą, muskato riešutus, 0,5 arba. šaukšt. druskos ir truputi juodųjų pipirų. Kepkite maišydami apie 2-3 min. Įpilkite 3,5 stiklinės vandens ir užvirkite.

Įdėkite saldžiąsais bulves, vėl užvirkite ir virkite, bulvės taps minkštos, apie 20 min.

Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti 5 min. Sumaišykite maišytuvu.

Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. šaukš. aliejaus ir apkepkite supjaustytą česnaką, apie 3-4 min. Išimkite česnaką iį padėkite ant lėkštės(aliejų iš keptuvės neišpilkite).

Prieš paduodant sriubą į ją įdėkite sviestą, išmaišykite.

Paduodant paberkite apkeptu česnaku ir nupurškite česnakiniu aliejumi.