Tiršta sriuba su saldžiosiomis bulvėmis ir česnaku

REIKĖS:

3 stiklinių nuluptų saldžiųjų bulvių, supjaustytų kubikėliais

4 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus

1 stiklinės smulkiai supjaustyto svogūno

1 stiklinės nuluptu ir supjaustytų kubikėliais bulvių

2 česnako skiltelių, 1 supjaustykite, kitą pertrinkite

1 valg. šaukš. sviesto

žiupsnelio kajeno pipirų

žiupsnelio muskato riešutų

Smulkiai supjaustytų petražolių papuošimui

GAMINMO EIGA:

Puode įkaitinkite 2 valg. šaukš. alyvuogių aliejaus. Apkepkite svogūnus, apie 3-5 min. Po to į puodą sudėkite bulves, česnaką, kajeno pipirą, muskato riešutus, 0,5 arba. šaukšt. druskos ir truputi juodųjų pipirų. Kepkite maišydami apie 2-3 min. Įpilkite 3,5 stiklinės vandens ir užvirkite.

Įdėkite saldžiąsais bulves, vėl užvirkite ir virkite, bulvės taps minkštos, apie 20 min.

Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti 5 min. Sumaišykite maišytuvu.

Nedidelėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. šaukš. aliejaus ir apkepkite supjaustytą česnaką, apie 3-4 min. Išimkite česnaką iį padėkite ant lėkštės(aliejų iš keptuvės neišpilkite).

Prieš paduodant sriubą į ją įdėkite sviestą, išmaišykite.

Paduodant paberkite apkeptu česnaku ir nupurškite česnakiniu aliejumi.

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...