Trapiai sausainių tešlai reikės: 200g sviesto, 200g miltelinio cukraus, 3 kiaušinio trynių, 300g miltų, 1/2 šaukštelio druskos, 1 kiaušinio trynio patepti, stambaus cukraus, cinamono, aguonų, kapotų riešutų.
Gaminimas:
Sviestą išsukite su milteliniu cukrumi ir druska, sudėkite po vieną trynius. Suberkite miltus ir greitai užminkykite tešlą. Suformuokite diską, įvyniokite jį į plėvelę ir palikite šaldytuve 2 val. Paskui iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus sluoksnių ir išspauskite norimos formos sausainius. Sudėkite sausainius į skardą. Suplakite trynį su vandeniu ir patepkite plakiniu sausainius. Apibarstykite norimais pabarstais. Kepkite 220 – 230° C temperatūroje 6 – 8 min.