Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės:

picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje
1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų
1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio
2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių
2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų
1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų pankolio sėklų
1/2 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių
1-2 skiltelės česnako, susmulkintos
aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, apšlakstyti
1 puodelis smulkinto provolono sūrio
1/2 puodelio smulkintos nenugriebto pieno mocarelos
1/2 puodelio marinara padažo
90 gramų pepperoni, supjaustyti griežinėliais
1/2 puodelio tarkuoto parmezano arba asiago sūrio

Paruošimas:

1. Pastatykite orkaitės lentyną viršutinėje 1/3 orkaitės dalyje. Prieš kepimą įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros bent 30 minučių.
2. Į lengvai riebalais pateptą orkaitėje keptuvę įdėkite picos tešlos rutulį. Tešlos viršų apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pirštų galiukais išstumkite tešlą beveik iki keptuvės krašto. Uždenkite plastikine plėvele ir palikite pailsėti bent 30 minučių arba iki 2 valandų, jei yra laiko.
3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite bazilikus, raudonėlius, čiobrelius, rozmarinus, pankolį ir raudonųjų pipirų dribsnius. Įdėkite česnaką.
4. Sudėti. Tešlą lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Tešlą pabarstykite šaukštu žolelių. Įdėkite saują sūrio, tada užtepkite marinara padažo, padažo nepadauginkite. Ant viršaus uždėkite likusį sūrį, tada pepperoni ir pabarstykite žolelių mišiniu, visų žolelių nereikia, naudokite jas pagal savo skonį.
5. Kepkite ant viršutinės lentynos 10 minučių. Tada apverskite picą ir kepkite dar 10 minučių arba kol plutelė kraštuose taps traški. Ant viršaus papildomai užberkite parmezano.

Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu

Bandelės su cinamonu Ingredientai: - 500 g miltų, papildomai miltų kočiojimui - 250 ml šilto pieno - 70 g cukraus, papildomai apibarstymui - 1 pakelis sausų mielių (arba 25 g šviežių mielių) - 1 šaukštelis druskos - 1 kiaušinis - 75 g ištirpinto sviesto, papildomai...

Maskarpones tortas

Maskarpones tortas

Receptas: Maskarpones tortas Ingredientai: 1. 200 g sausainių 2. 100 g sviesto 3. 500 g maskarponės sūrio 4. 200 g cukraus 5. 4 kiaušiniai 6. 1 citrina 7. 1 vanilinės cukraus pakelis 8. 200 ml grietinėlės 9. 2 šaukštai miltų 10. Šlakelis druskos 11. 200 g uogų...

Snickers tortas

Snickers tortas

Receptas: Snickers tortas Ingredientai: 1. 200 g sausainių 2. 100 g sviesto 3. 200 g miltelių cukraus 4. 200 g karamelės 5. 200 g rudųjų riešutų 6. 200 g šokolado 7. 200 ml grietinėlės 8. 3 kiaušiniai 9. 1 šaukštelis vanilės ekstrakto Paruošimo instrukcijos: 1....

Medaus tortas

Medaus tortas

Receptas: Medaus tortas Ingredientai: 1. 500 g medaus 2. 500 g miltų 3. 250 g cukraus 4. 4 kiaušiniai 5. 1 pakelis kepimo miltelių 6. 200 g sviesto 7. 1 šaukštelis cinamono 8. 1 šaukštelis imbiero miltelių 9. 1 šaukštelis gvazdikėlių miltelių 10. 1 šaukštelis vanilės...

Cepelinai

Cepelinai

Receptas: Cepelinai Ingredientai: - 1 kg bulvių - 300 g mėsos (jautienos, kiaulienos arba vištienos) - 1 svogūnas - Druska, pipirai pagal skonį - 2 šaukštai bulvių krakmolo - Spirgai Paruošimo instrukcijos: 1. Bulves nulupkite, sutarkuokite ir išspauskite sultis....

Kibinai su kiauliena

Kibinai su kiauliena

Receptas: Kibinai su kiauliena Ingredientai: - 500 g kiaulienos - 2 dideli svogūnai - 1 kg miltų - 1 stiklinė vandens - 1 stiklinė aliejaus - 1 kiaušinis - Druska, pipirai pagal skonį Paruošimo instrukcijos: 1. Kiaulieną supjaustykite kubeliais, svogūną smulkiai...