Reikės:
picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje
1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų
1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio
2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių
2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų
1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų pankolio sėklų
1/2 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų dribsnių
1-2 skiltelės česnako, susmulkintos
aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus, apšlakstyti
1 puodelis smulkinto provolono sūrio
1/2 puodelio smulkintos nenugriebto pieno mocarelos
1/2 puodelio marinara padažo
90 gramų pepperoni, supjaustyti griežinėliais
1/2 puodelio tarkuoto parmezano arba asiago sūrio
Paruošimas:
1. Pastatykite orkaitės lentyną viršutinėje 1/3 orkaitės dalyje. Prieš kepimą įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros bent 30 minučių.
2. Į lengvai riebalais pateptą orkaitėje keptuvę įdėkite picos tešlos rutulį. Tešlos viršų apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Pirštų galiukais išstumkite tešlą beveik iki keptuvės krašto. Uždenkite plastikine plėvele ir palikite pailsėti bent 30 minučių arba iki 2 valandų, jei yra laiko.
3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite bazilikus, raudonėlius, čiobrelius, rozmarinus, pankolį ir raudonųjų pipirų dribsnius. Įdėkite česnaką.
4. Sudėti. Tešlą lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Tešlą pabarstykite šaukštu žolelių. Įdėkite saują sūrio, tada užtepkite marinara padažo, padažo nepadauginkite. Ant viršaus uždėkite likusį sūrį, tada pepperoni ir pabarstykite žolelių mišiniu, visų žolelių nereikia, naudokite jas pagal savo skonį.
5. Kepkite ant viršutinės lentynos 10 minučių. Tada apverskite picą ir kepkite dar 10 minučių arba kol plutelė kraštuose taps traški. Ant viršaus papildomai užberkite parmezano.