Ingredientai: 1 stiklinė pupelių, 1 stiklinė žirnių, 2 – 3 morkos, kopūstų, 1 stiklinė džiūvėsėlių, 2 kiaušiniai, 1 svogūnas, petražolių, 1 stiklinė grybų, 2 šaukštai sviesto, 3 šaukštai miltų, 1 stiklinė grietinės, pipirų, druskos.
Gaminimas:
Visas virtas daržoves sumalti mėsmale. Įmušti kiaušinius, sudėti džiūvėsėlius, pakepintą svieste svogūną, smulkiai supjaustytą petražolę, sumaltus grybus, įberti pipirų, druskos pagal skonį, viską gerai išmaišyti, daryti daržovių kepsnelius (apvalainus ar kukulių formos), apvolioti miltais, dėti į įkaitintus riebalus ir apkepinti abi puses.
Kepsnelius sudėti į lėkštę ir užpilti grietine. Prie daržovių kepsnelių paduodama juoda arba balta duona. Valgomi šilti.