Ingredientai
Apie 1kg žuvies filė
4 riekės batono
2 vnt kiaušinių
2 šaukšteliai aliejaus (būtu gerai naudoti alyvuogių)
4 šaukštai majonezo
1 šaukštelis garstyčių
citrinų sultys (prireiks nedaug todėl galima naudoti puse citrinos)
smukintu petražolių
Žingsniai
Žingsnis 1 Batono riekes sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite.
Žingsnis 2 Pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus ir palikite atvėsti.
Žingsnis 3 Tuomet sumaišykite su aliejumi, druska ir pipirais
Žingsnis 4 Žuvies file supjaustykite vienodais gabalėliais.
Žingsnis 5 Kiekvieną gabalėlį pamerkite į kiaušinio plakinį ir pavoliokite po batono trupinėlius.(Trupiniai turi gražiai prilipti)
Žingsnis 6 Gabalėlius dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.
Žingsnis 7 Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min (kepimo laikas priklausys gabalėlių dydžių)
Žingsnis 8 Padažui paruošti dubenelyje sumaišykite majonezą,garstyčias,slakelį citrinų sulčių,petražoles.
Mitybos vertė ir patiekimo patarimai
Šis traškios žuvies filė patiekalas yra ne tik skanus, bet ir sveikas pasirinkimas jūsų vakarienei. Jame gausu aukštos kokybės baltymų ir omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda palaikyti širdies sveikatą. Porcijoje yra maždaug 250 kcal, 25 g baltymų, 10 g angliavandenių ir 12 g riebalų.
Patiekite šią žuvį su šviežiomis daržovių salotomis arba garuose virtomis daržovėmis, pavyzdžiui, brokoliais, morkomis ar šparagais, kad gautumėte subalansuotą ir maistingą valgį. Taip pat galite pridėti keptų bulvių, rudųjų ryžių ar kvinojos, kad patiekalas būtų dar sotesnis.
Variantai ir alternatyvos
Norėdami paįvairinti šį receptą, galite naudoti kitokias žuvies rūšis, pvz., menkę, lašišą ar doradą. Jei pageidaujate be glitimo varianto, siūlome vietoj duonelių naudoti smulkintus migdolus arba be glitimo duonos trupinius.
Sveikatos patarimas
Nepamirškite, kad reguliariai vartojant žuvį galima gerokai pagerinti širdies ir kraujagyslių sveikatą. Specialistai rekomenduoja įtraukti žuvį į savo mitybą bent du kartus per savaitę.