Ingredientai salotoms:
2 pomidorai
2–3 šaukštai švelnūs žali čili pipirai
2 žalieji svogūnai
1 šviežia kalendra
1 šlakelis acto
1 šlakelis augalinio aliejaus
Ingredientai traškučiams:
1didelė tortilija
100g čederio sūris
100 gouda sūris
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
2. Mažame dubenyje sumaišykite salotų užpilo ingredientus.
3. Kepkite tortiliją 4-5 minutes tiesiai ant orkaitės grotelių, išimkite tortiliją iš orkaitės ir padėkite ant kepimo skardos arba picos akmens.
4. Pabarstykite sūriu ir grąžinkite į orkaitę, kepkite, kol sūris visiškai išsilydys, dar 4-5 minutes
5. Tortiliją perkelkite į lėkštę ir šaukštu uždėkite ant salotų užpilo.
6. Nedelsdami patiekite traškutį, norėdami valgyti, nulauždami tortilijos gabalėlius.
Skanaus!