Daugelį iš vaikystės pamėgtų šventinių patiekalų, veganai nesunkiai pritaiko savo ir racionui. Juk mėsos ir pieno produktus nesudėtingai galima pakeisti augalinės kilmės produktais. Tačiau yra viena išskirtinė šventė – Velykos. Jų pagrindinis patiekalas – kiaušinis. Jo veganai netoleruoja, todėl keičia jį kitais valgiais. Priešingai nei mano dauguma, veganiškas maistas yra labai įvairus ir sotus. O pagrindinę Velykų stalo puošmeną margutį, veganai pakeičia želmenimis ir daigais, kaip gyvybės pradžios, atgimimo, pavasario ženklą. Veganiškas maistas ant šventinio stalo akcentuojamas kaip sveikas bei naudingas organizmui. Žaliavalgių patiekalai gali būti tokie pat skanūs kaip ir kiti, bet tuo pačiu jie neapsunkina savijautos persivalgius, po šventės veganai nesijaučia pavargę ar priaugę nereikalingų kilogramų. Juk šventės metu svarbiausia yra buvimas bendravimas su artimais ir brangiais žmonėmis, o ne patiekalų gausybė ant stalo.
Veganų Velykos