**Antienos krūtinėlė su apelsinų padažu**
Šis receptas sujungia švelnią antienos krūtinėlę su gaiviu ir aromatingu apelsinų padažu, sukuriant nepakartojamą skonio derinį. Patiekalas puikiai tinka ypatingoms progoms ar tiesiog norint pasimėgauti gurmanišku maistu namuose. Pagrindiniai ingredientai – antienos krūtinėlė, švieži apelsinai ir medus – suteikia patiekalui išskirtinį skonį ir aromatą.
**Ingredientai:**
– 2 antienos krūtinėlės filė
– 2 apelsinai (sultys ir žievelė)
– 2 šaukštai medaus
– 1 šaukštas sojos padažo
– 1 šaukštas balzaminio acto
– 1 šaukštas sviesto
– Druska ir pipirai pagal skonį
– Šviežios žolelės (pvz., čiobreliai) papuošimui
**Paruošimo instrukcijos:**
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
2. Antienos krūtinėlės filė iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir kepkite antienos krūtinėlę odos puse žemyn apie 5-7 minutes, kol oda taps traški ir auksinė.
3. Apverskite antienos krūtinėlę ir kepkite dar 2-3 minutes. Tada perkelkite į orkaitę ir kepkite apie 10-12 minučių, kol mėsa bus vidutiniškai iškepusi.
4. Kol antiena kepa, paruoškite apelsinų padažą. Išspauskite apelsinų sultis ir sutarkuokite žievelę.
5. Keptuvėje, kurioje kepė antiena, ištirpinkite sviestą. Įpilkite apelsinų sultis, medų, sojos padažą ir balzaminį actą. Virkite ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės (apie 5-7 minutes).
6. Išimkite antienos krūtinėlę iš orkaitės ir leiskite pailsėti 5 minutes. Supjaustykite plonais griežinėliais ir patiekite su apelsinų padažu. Papuoškite šviežiomis žolelėmis.
**Patarimai:**
– Norėdami gauti dar traškesnę odą, prieš kepdami antieną, odą įpjaukite kryžminiu raštu.
– Jei norite sumažinti kalorijų kiekį, galite naudoti mažiau sviesto arba pakeisti jį alyvuogių aliejumi.
**Patiekiama:** 2 porcijos
**Paruošimo laikas:** 30 minučių
**Maistingumo informacija:** Apytiksliai 450 kalorijų, 30 g baltymų, 25 g riebalų, 20 g angliavandenių
**Dažniausiai užduodami klausimai:**
1. **Ar galiu naudoti kitus citrusinius vaisius vietoj apelsinų?**
Taip, galite naudoti citrinas ar greipfrutus, tačiau skonis bus šiek tiek kitoks.
2. **Kaip žinoti, kada antiena yra tinkamai iškepusi?**
Naudokite mėsos termometrą – vidinė temperatūra turėtų būti apie 60-65°C vidutiniškai iškepusiai antienai.
**Antienos krūtinėlė su apelsinų padažu**, **antiena, apelsinai, medus**, **gurmaniškas patiekalas, ypatingos progos, lengvas receptas**