Antienos krūtinėlė su apelsinų padažu

**Antienos krūtinėlė su apelsinų padažu**

Šis receptas sujungia švelnią antienos krūtinėlę su gaiviu ir aromatingu apelsinų padažu, sukuriant nepakartojamą skonio derinį. Patiekalas puikiai tinka ypatingoms progoms ar tiesiog norint pasimėgauti gurmanišku maistu namuose. Pagrindiniai ingredientai – antienos krūtinėlė, švieži apelsinai ir medus – suteikia patiekalui išskirtinį skonį ir aromatą.

**Ingredientai:**

– 2 antienos krūtinėlės filė
– 2 apelsinai (sultys ir žievelė)
– 2 šaukštai medaus
– 1 šaukštas sojos padažo
– 1 šaukštas balzaminio acto
– 1 šaukštas sviesto
– Druska ir pipirai pagal skonį
– Šviežios žolelės (pvz., čiobreliai) papuošimui

**Paruošimo instrukcijos:**

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.
2. Antienos krūtinėlės filė iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir kepkite antienos krūtinėlę odos puse žemyn apie 5-7 minutes, kol oda taps traški ir auksinė.
3. Apverskite antienos krūtinėlę ir kepkite dar 2-3 minutes. Tada perkelkite į orkaitę ir kepkite apie 10-12 minučių, kol mėsa bus vidutiniškai iškepusi.
4. Kol antiena kepa, paruoškite apelsinų padažą. Išspauskite apelsinų sultis ir sutarkuokite žievelę.
5. Keptuvėje, kurioje kepė antiena, ištirpinkite sviestą. Įpilkite apelsinų sultis, medų, sojos padažą ir balzaminį actą. Virkite ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštės (apie 5-7 minutes).
6. Išimkite antienos krūtinėlę iš orkaitės ir leiskite pailsėti 5 minutes. Supjaustykite plonais griežinėliais ir patiekite su apelsinų padažu. Papuoškite šviežiomis žolelėmis.

**Patarimai:**

– Norėdami gauti dar traškesnę odą, prieš kepdami antieną, odą įpjaukite kryžminiu raštu.
– Jei norite sumažinti kalorijų kiekį, galite naudoti mažiau sviesto arba pakeisti jį alyvuogių aliejumi.

**Patiekiama:** 2 porcijos
**Paruošimo laikas:** 30 minučių
**Maistingumo informacija:** Apytiksliai 450 kalorijų, 30 g baltymų, 25 g riebalų, 20 g angliavandenių

**Dažniausiai užduodami klausimai:**

1. **Ar galiu naudoti kitus citrusinius vaisius vietoj apelsinų?**
Taip, galite naudoti citrinas ar greipfrutus, tačiau skonis bus šiek tiek kitoks.

2. **Kaip žinoti, kada antiena yra tinkamai iškepusi?**
Naudokite mėsos termometrą – vidinė temperatūra turėtų būti apie 60-65°C vidutiniškai iškepusiai antienai.

**Antienos krūtinėlė su apelsinų padažu**, **antiena, apelsinai, medus**, **gurmaniškas patiekalas, ypatingos progos, lengvas receptas**

Plonai supjaustyta kepta antienos krūtinėlė, aplieta blizgančiu apelsinų padažu ir papuošta šviežiomis žolelėmis bei apelsinų griežinėliais.
Vakarienė dviem: 10 romantiškų receptų

Vakarienė dviem: 10 romantiškų receptų

"Vakarienė dviem: Meilė prasideda virtuvėje"Įžanga: Romantiškos vakarienės svarbaRomantiškos vakarienės svarba negali būti pervertinta, nes tai yra puiki proga sustiprinti ryšį tarp dviejų žmonių. Tokios vakarienės metu galima ne tik mėgautis skaniu maistu, bet ir...

Pasaulyje populiariausi užkandžiai: 10 skanių receptų

Pasaulyje populiariausi užkandžiai: 10 skanių receptų

"Skonių kelionė aplink pasaulį: 10 nepamirštamų užkandžių receptų!"Įvadas į pasaulio užkandžių įvairovęPasaulio užkandžių įvairovė yra nepaprastai plati ir spalvinga, atspindinti skirtingų kultūrų kulinarinius paveldus ir tradicijas. Kiekviena šalis turi savo...

Daržovių magija: kaip paruošti 10 spalvingų patiekalų

Daržovių magija: kaip paruošti 10 spalvingų patiekalų

"Daržovių magija: 10 spalvingų patiekalų – skonių ir spalvų šventė jūsų lėkštėje!"Įvadas į daržovių magijąDaržovių magija yra ne tik apie spalvingus patiekalus, bet ir apie sveiką gyvenimo būdą, kūrybiškumą virtuvėje ir malonumą, kurį galima patirti gaminant maistą....

Gruzdintos kalmarų žiedai

Gruzdintos kalmarų žiedai

**Gruzdintos kalmarų žiedai** Šis receptas yra puikus pasirinkimas jūros gėrybių mėgėjams. Gruzdinti kalmarų žiedai yra traškūs išorėje ir švelnūs viduje, o jų skonis puikiai dera su citrinos sultimis ir mėgstamu padažu. Pagrindiniai ingredientai – švieži kalmarai,...

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato

**Vitello Tonnato** Vitello Tonnato yra klasikinis itališkas patiekalas, kuris sujungia švelnią veršieną su kreminiu tuno padažu. Šis patiekalas ypatingas dėl savo unikalios skonio kombinacijos ir elegantiškos išvaizdos, todėl puikiai tinka tiek kasdieniams pietums,...

Cezario salotos su vištiena

Cezario salotos su vištiena

**Cezario salotos su vištiena** Šios Cezario salotos su vištiena yra klasikinis ir skanus patiekalas, kuris puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Traškios romėniškos salotos, sultinga vištiena, skanūs krutonai ir ypatingas Cezario padažas sukuria nepakartojamą...

Vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais

Vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais

**Vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais** Šie vaikiški sausainiai su šokolado gabaliukais yra puikus pasirinkimas mažiesiems smaližiams. Jie pagaminti iš paprastų ingredientų, tačiau yra ypatingi dėl savo minkštumo ir šokolado gabaliukų, kurie tirpsta burnoje....