Apie gyvąjį vandenį

Mūsų planetos paviršiuje yra 70 proc. vandens ir tik 30 proc. sausumos; tai pat ir žmogaus kūne – 70proc. vandens ir 30 proc. sausų medžiagų. Kad virškinimo ir medžiagų medžiagų apykaitos procesai nesutriktų, mūsų dienos racione irgi turi būti 70 proc. vandens – tik ne to, kurį geriame.

Tokį kiekį gyvojo vandens turi žalios daržovės ir vaisiai, o visi kiti produktai yra koncentruotas maistas, kuriame vandens mažėja, kai jį verdame ar kepame.

Nebūtina valgyti vien tik žalius vaisius ir daržoves, tačiau šie produktai turėtų sudaryti 70 proc. mūsų maisto ir 30 proc. būti mėsa, pieno produktai, kruopos bulvės ir pan.

Geriamas vanduo neprilygsta gyvajam vandeniui, gautam iš daržovių ir vaisių. Šis gyvasis vanduo į mūsų kūno ląsteles patenka su įvairiomis substancijomis, kurios ne tik maitina, bet ir padeda šalinti iš organizmo ląstelių šlakus.

Vaisiuose ir daržovėse yra visų organizmui reikalingų maistingųjų medžiagų, vitaminų, enzimų, mikroelementų, mineralinių druskų, baltymų, riebiųjų rūgščių ir kt. Šiuos tirpalus organizmas labai greitai ir lengvai pasisavina, ir jiems niekad neprilygs vitaminai ir mikroelementai kapsulėse.

Kūno paviršių mes nuolat prausiame, o jo vidus užterštas koncentruotais produktais, kurių suvalgome be galo daug. Užterštumo požymiai – didelis svoris ir įvairios ligos.

Jeigu vartosime pakankamai vandeningų produktų, visi anksčiau minėti paros ciklai vyks lengvai ir netrikdomai, organizmas gerai išsivalys nuo toksinų.

Labai liūdna, kad šiuolaikinis žmogus daugiausia valgo tų produktų, kurie ne valo, o teršia ir alina organizmą. Labai paplitęs ydingas įprotis – ne malšinti tikrą organizmo alkį vertingais produktais, bet tenkinti savo apetitą išgalvotais patiekalais. Valgome ne tai, kas sveika, o tai, kas skanu. O reikėtų – kas ir skanu, ir sveika.

Taigi svarbiausias mitybos principas – valgyti neperdirbtus, natūralius produktus, kuriuose yra daug gyvojo vandens.

Ar reikia gerti vandenį? Ir kokį – paprastą ar mineralinį?

Jeigu jūsų racionas sudarytas iš nekoncentruotų produktų, niekados nejausite troškulio. Geriau gerti paprastą vandenį. Mineralinis vanduo turi daug neorganinių mineralinių druskų, kurios nepašalina iš organizmo.

Labai teršia organizmą ir apsunkiną virškinimą netinkamai suderinti produktai

Cinamonas: Magiško Prieskonio Kelionė

Cinamonas: Magiško Prieskonio Kelionė

Cinamonas, šis egzotiškas prieskonis, mūsų kasdienėje virtuvėje atsirado ne vakar. Jo istorija siekia tūkstančius metų atgal ir yra glaudžiai susijusi su prekyba, karais ir netgi mitais. Šis kvapnus prieskonis yra gaunamas iš tam tikrų medžių žievės, kurie priklauso...

Alyvuogės: Senovės Maisto Paslaptis

Alyvuogės: Senovės Maisto Paslaptis

Alyvuogės yra vienas iš seniausių žinomų maisto produktų, kurie iki šiol išlieka mūsų lėkštėse. Jos yra giliai įsikabinusios į žmonijos istoriją ir kultūrą. Alyvuogių medžiai buvo auginami Viduržemio jūros regione daugiau nei 6000 metų. Senovės civilizacijos, tokiuose...

Šokoladas: Saldaus Malonumo Istorija

Šokoladas: Saldaus Malonumo Istorija

Šokoladas, šis dieviškas saldumynas, mūsų gyvenime atsirado ne iš vakar. Jo kelionė prasidėjo tūkstančiai metų atgal Mesoamerikos džiunglėse, kur augo pirmosios kakavos medžių šaknys. Pirmieji žmonės, kurie pradėjo naudoti kakavą, buvo priešistorinės Meksikos...

Avokadas: Maisto Produktas Su Įdomia Praeitimi

Avokadas: Maisto Produktas Su Įdomia Praeitimi

Kai paskutinį kartą valgėte avokadą, ar kada nors pagalvojote, kokia gali būti šio nuostabaus maisto produkto istorija? Na, avokado istorija yra tokia pat unikali ir įdomi kaip ir jo skonis. Avokado pėdsakai siekia net 10 000 metų atgal į priešistorinę Centrinę ir...

Ryžiai: Universali Maisto Paslaptis ir jos Reikšmė

Ryžiai: Universali Maisto Paslaptis ir jos Reikšmė

Ryžiai yra vienas iš svarbiausių pasaulio maisto produktų. Netgi Jungtinių Tautų Organizacija Maistui ir Žemės Ūkiui (FAO) 1966 metais paskelbė ryžius pasaulinio maisto simboliu. Tačiau ką iš tikrųjų reiškia šis stebuklingas grūdas? Ryžių Kilmė ir Plitimas Ryžiai kilę...