Apie gyvąjį vandenį

Mūsų planetos paviršiuje yra 70 proc. vandens ir tik 30 proc. sausumos; tai pat ir žmogaus kūne – 70proc. vandens ir 30 proc. sausų medžiagų. Kad virškinimo ir medžiagų medžiagų apykaitos procesai nesutriktų, mūsų dienos racione irgi turi būti 70 proc. vandens – tik ne to, kurį geriame.

Tokį kiekį gyvojo vandens turi žalios daržovės ir vaisiai, o visi kiti produktai yra koncentruotas maistas, kuriame vandens mažėja, kai jį verdame ar kepame.

Nebūtina valgyti vien tik žalius vaisius ir daržoves, tačiau šie produktai turėtų sudaryti 70 proc. mūsų maisto ir 30 proc. būti mėsa, pieno produktai, kruopos bulvės ir pan.

Geriamas vanduo neprilygsta gyvajam vandeniui, gautam iš daržovių ir vaisių. Šis gyvasis vanduo į mūsų kūno ląsteles patenka su įvairiomis substancijomis, kurios ne tik maitina, bet ir padeda šalinti iš organizmo ląstelių šlakus.

Vaisiuose ir daržovėse yra visų organizmui reikalingų maistingųjų medžiagų, vitaminų, enzimų, mikroelementų, mineralinių druskų, baltymų, riebiųjų rūgščių ir kt. Šiuos tirpalus organizmas labai greitai ir lengvai pasisavina, ir jiems niekad neprilygs vitaminai ir mikroelementai kapsulėse.

Kūno paviršių mes nuolat prausiame, o jo vidus užterštas koncentruotais produktais, kurių suvalgome be galo daug. Užterštumo požymiai – didelis svoris ir įvairios ligos.

Jeigu vartosime pakankamai vandeningų produktų, visi anksčiau minėti paros ciklai vyks lengvai ir netrikdomai, organizmas gerai išsivalys nuo toksinų.

Labai liūdna, kad šiuolaikinis žmogus daugiausia valgo tų produktų, kurie ne valo, o teršia ir alina organizmą. Labai paplitęs ydingas įprotis – ne malšinti tikrą organizmo alkį vertingais produktais, bet tenkinti savo apetitą išgalvotais patiekalais. Valgome ne tai, kas sveika, o tai, kas skanu. O reikėtų – kas ir skanu, ir sveika.

Taigi svarbiausias mitybos principas – valgyti neperdirbtus, natūralius produktus, kuriuose yra daug gyvojo vandens.

Ar reikia gerti vandenį? Ir kokį – paprastą ar mineralinį?

Jeigu jūsų racionas sudarytas iš nekoncentruotų produktų, niekados nejausite troškulio. Geriau gerti paprastą vandenį. Mineralinis vanduo turi daug neorganinių mineralinių druskų, kurios nepašalina iš organizmo.

Labai teršia organizmą ir apsunkiną virškinimą netinkamai suderinti produktai

Greitos ir sveikos vakarienės su vištiena: 10 receptų

Greitos ir sveikos vakarienės su vištiena: 10 receptų

"Greitos ir sveikos vakarienės su vištiena: 10 receptų – skanu, lengva, sveika!"Įvadas: Greitos ir sveikos vakarienės su vištienaGreitos ir sveikos vakarienės su vištiena yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori subalansuoti savo mitybą ir tuo pačiu sutaupyti laiko...

10 būdų pasigaminti skanią ir sveiką sriubą su bulvėmis

10 būdų pasigaminti skanią ir sveiką sriubą su bulvėmis

"10 būdų pasigaminti skanią ir sveiką bulvių sriubą – atraskite skonio ir sveikatos harmoniją!"Pasirinkite šviežias bulvesPasirinkite šviežias bulves, nes tai yra pirmasis ir svarbiausias žingsnis, norint pasigaminti skanią ir sveiką sriubą. Šviežios bulvės ne tik...

Vištienos filė su citrininiu jogurto padažu

Vištienos filė su citrininiu jogurto padažu

**Vištienos filė su citrininiu jogurto padažu** Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori lengvo, gaivaus ir skanaus patiekalo. Vištienos filė yra švelniai kepta, o citrininis jogurto padažas suteikia gaivumo ir subtilaus rūgštumo. Tai puikus derinys,...