Apie gyvąjį vandenį

Mūsų planetos paviršiuje yra 70 proc. vandens ir tik 30 proc. sausumos; tai pat ir žmogaus kūne – 70proc. vandens ir 30 proc. sausų medžiagų. Kad virškinimo ir medžiagų medžiagų apykaitos procesai nesutriktų, mūsų dienos racione irgi turi būti 70 proc. vandens – tik ne to, kurį geriame.

Tokį kiekį gyvojo vandens turi žalios daržovės ir vaisiai, o visi kiti produktai yra koncentruotas maistas, kuriame vandens mažėja, kai jį verdame ar kepame.

Nebūtina valgyti vien tik žalius vaisius ir daržoves, tačiau šie produktai turėtų sudaryti 70 proc. mūsų maisto ir 30 proc. būti mėsa, pieno produktai, kruopos bulvės ir pan.

Geriamas vanduo neprilygsta gyvajam vandeniui, gautam iš daržovių ir vaisių. Šis gyvasis vanduo į mūsų kūno ląsteles patenka su įvairiomis substancijomis, kurios ne tik maitina, bet ir padeda šalinti iš organizmo ląstelių šlakus.

Vaisiuose ir daržovėse yra visų organizmui reikalingų maistingųjų medžiagų, vitaminų, enzimų, mikroelementų, mineralinių druskų, baltymų, riebiųjų rūgščių ir kt. Šiuos tirpalus organizmas labai greitai ir lengvai pasisavina, ir jiems niekad neprilygs vitaminai ir mikroelementai kapsulėse.

Kūno paviršių mes nuolat prausiame, o jo vidus užterštas koncentruotais produktais, kurių suvalgome be galo daug. Užterštumo požymiai – didelis svoris ir įvairios ligos.

Jeigu vartosime pakankamai vandeningų produktų, visi anksčiau minėti paros ciklai vyks lengvai ir netrikdomai, organizmas gerai išsivalys nuo toksinų.

Labai liūdna, kad šiuolaikinis žmogus daugiausia valgo tų produktų, kurie ne valo, o teršia ir alina organizmą. Labai paplitęs ydingas įprotis – ne malšinti tikrą organizmo alkį vertingais produktais, bet tenkinti savo apetitą išgalvotais patiekalais. Valgome ne tai, kas sveika, o tai, kas skanu. O reikėtų – kas ir skanu, ir sveika.

Taigi svarbiausias mitybos principas – valgyti neperdirbtus, natūralius produktus, kuriuose yra daug gyvojo vandens.

Ar reikia gerti vandenį? Ir kokį – paprastą ar mineralinį?

Jeigu jūsų racionas sudarytas iš nekoncentruotų produktų, niekados nejausite troškulio. Geriau gerti paprastą vandenį. Mineralinis vanduo turi daug neorganinių mineralinių druskų, kurios nepašalina iš organizmo.

Labai teršia organizmą ir apsunkiną virškinimą netinkamai suderinti produktai

Traški pepperoni ir žolelių pica

Traški pepperoni ir žolelių pica

Reikės: picos tešlos, naminės arba pirktos parduotuvėje 1 valgomasis šaukštas džiovintų bazilikų 1 valgomasis šaukštas džiovinto raudonėlio 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų čiobrelių 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų rozmarinų 1/2 arbatinio šaukštelio susmulkintų...

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Virta vištiena su ryžiais ir padažu

Reikės: Vištienos, Morkos, Petražolės, Stiklinė ryžių, Svogūnų, Pusantro šaukšto sviesto, Truputis drukos Paruošimas: Višta išverdame su prieskoninėmis daržovėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, jame pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas, suberiami ryžiai ir...

Kalakutienos maltiniai

Kalakutienos maltiniai

Reikės: 600 g. kalakutienos 2 riekelės batono Pusė stiklinės pieno, Kiaušinis, Pusantro šaukšto sviesto, Džiuvesėlių, Prieksonių, Druskos. Paruošimo eiga: Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu batonu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai ir sviestas...

Kokosų duonos pyragas

Kokosų duonos pyragas

Reikės: 3 dideli kiaušiniai 225 g nesūdyto sviesto Skardinė riebaus kokosų pieno 250 g paprastų miltų Šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai cukraus pudros 100 g granuliuoto cukraus Žiupsnelis druskos 1 šaukštelis vanilės aromato 60 g smulkinto kokoso Paruošimas:...

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Reikės: 75 g viso grūdo miltų 1 šaukštas kepimo miltelių 75 g avižinių dribsnių košės 40 g cukraus (šviesiai rudojo) 70 g nesūdyto sviesto 1 šaukštas auksinio sirupo 2 šaukštai pieno (pasirinkto skonio) Paruošimas: Sudėkite visus sausus ingredientus į dubenį ir...