Sveiko maisto virimo taisyklės

Žmogus yra gamtos dalis. Taigi jo maistas turėtų būti gamtos dovana – natūralūs, neperdirbti augalinės kilmės produktai. Kad Žmogaus organizmas normaliai funkcionuotų, sklandžiai ir lengvai vyktų medžiagų apykaitos procesai, reikia valgyti daug žalio ir trumpai virto maisto, mat 55°C temperatūroje žūsta pačios svarbiausios maisto medžiagos – enzimai, be kurių sutrinka virškinimas.

Žaliame maiste yra daug saulės energijos, kuri organizmui labai svarbi.

Taigi netradicinės kulinarijos taisyklų pamatas yra natūraliosios higienos komponentai.

Norėčiau trumpai apibūdinti šias taisykles:

Dienos racione turi būti 70 proc. vandeningumo (žalių vaisių, daržovių) ir 30 proc. koncentruoto maisto (gyvulinės kilmės produktų, tai, kas virta ir kepta).
Ruošiant maistą reikia laikytis produktų suderinamumo.
Virti bet kepti negalima aukštoje temperatūroje.
Negalima kepti riebaluose iki rusvos odelės.
Neleistinas dvigubas terminis maitos apdorojimas (pvz, kepti, po to troškinti).
Negalima išpilti daržovių, kruopų, ankštinių nuovirų, nes kartu išpilamos vertingos maisto savybės.
Negalima daug vartoti (iki 2 g per dieną) ir virti druskos – reikia ją dėti į jau paruoštą patiekalą.
Vietoj išvalytų baltų miltų siūloma vartoti rupiai maltų grūdų miltus arba natūralius grūdus.
Konditeriniais gardėsiais iš miltų, kiaušinių, cukraus ir riebalų galima pasimėgauti tik per šventes.
Vartokite tik natūralius prieskonius (iš daržovių, vaisių, žolių).
Nepatartina vartoti valyto cukraus, jį galima pakeisti sausais vaisiais, fruktoze, melasa, medumi.
Negalima valgyti karštesnio už kūno temperatūrą maisto.
Nemaišykite į patiekalus žalių vaisių (galima įpilti tik sulčių); vaisius reikia valgyti atskirai 0,5 val. prieš valgį.
Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad šių taisyklių laikytis neįmanoma. Bet jai įsigilinsite ir gerai pamąstysite, kodėl reikia, bus nesunku.

Laikydamiesi šių taisyklių per trumpą laikotarpį pajusite tikrą maisto skonį ir suprasite jo poveikį sveikatai. Ypač tie, kurių sveikata silpna.

Žinoma, nepratarusiam žmogui iš pradžių toks maistas gali pasirodyti neįprasto skonio. Bet prie jo labai greit priprantama. Be to, taip maitinantis sutaupoma laiko, produktų ir pinigų. o svarbiausia – pagerėja sveikata – didžiausias mūsų turtas.

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip pasigaminti tobulo skonio ceburekus: išsamus gidas

Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio Čeburekus: Išsamus Gidas Čeburekų Paslaptys: Tešlos Meistriškumas Įdaras: Sultingumo Garantija Formavimas ir Kepimas: Traškumo Magija Patiekimas: Paskutinis Akcentas Išvada: Tobulo Skonio Čeburekų Receptas Kaip Pasigaminti Tobulo Skonio...

Salotos su tunu

Salotos su tunu

Receptas: Salotos su tunu Ingredientai: - 1 skardinė konservuoto tuno savo sultyse arba aliejuje - 100 g mišrios salotų žalumynų (pvz., romainų, rukolos, špinatų) - 1 vidutinio dydžio pomidoras - 1 nedidelis raudonasis svogūnas - 1 agurkas - 1 raudonasis paprikos...