Sunku rasti žmogų, kuris visiškai nenaudoja cukraus arba nemėgsta saldumynų. Cukraus, kitaip vadinamo „baltąja mirtimi“ galima rasti įvairiuose kasdieniuose maisto produktuose. Žmonės, kurie stengiasi rūpintis savo sveikata, cukraus vengia ir bando jį pakeisti įvairiais pakaitalais. Vienas iš jų gali būti dirbtiniai saldikliai. Į juos įeina maisto priedai, kurie suteikia produktui saldų skonį, tačiau juose cukraus nėra. Saldiklis – tai neturinti cukraus medžiaga, kuri vartojama maisto produktams saldinti. Saldikliai maisto gamyboje naudojami ir norint sumažinti patiekalų kaloringumą. Beje, visiems dirbtiniams saldikliams būdinga viena savybė – nuo jų laisvėja viduriai. Dirbtiniais saldikliais dažniausiai saldinami nealkoholiniai gėrimai. Maisto produktus saldinti galima ir natūraliais saldikliais: fruktoze, ksilitu, manitu, maltitu ir kt. Jie, kaip ir cukrus, turi nemažai kalorijų. Taip pat išskiriami produktai, kurie gali pakeisti cukrų arba sumažinti jo suvartojamą kiekį. Tai gali būti švieži ar džiovinti vaisiai, klevų sirupas, žalias medus, morkos ir burokėliai. Svarbiausia nepamiršti, jog cukrų privalu naudoti saikingai tam, jog jis nepadarytų žalos organizmui.
Bandelės su cinamonu
Bandelės su cinamonu Ingredientai: - 500 g miltų, papildomai miltų kočiojimui - 250 ml šilto pieno - 70 g cukraus, papildomai apibarstymui - 1 pakelis sausų mielių (arba 25 g šviežių mielių) - 1 šaukštelis druskos - 1 kiaušinis - 75 g ištirpinto sviesto, papildomai...