Autentiškų Prancūziškų Croissant Receptas – Kaip Pasigaminti?

Autentiškų Prancūziškų Croissant Receptas

Ingredientai:
– 500 g kvietinių miltų
– 60 g cukraus
– 10 g druskos
– 10 g sausų mielių
– 300 ml šilto pieno
– 250 g nesūdyto sviesto (šalto)
– 1 kiaušinis (aptepimui)

Gaminimo eiga:
1. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Atskirame inde ištirpinkite mieles šiltame piene ir palikite 5 minutes, kol suputos.
2. Supilkite mielių mišinį į miltų mišinį ir maišykite, kol susidarys tešla. Minkykite tešlą apie 10 minučių, kol ji taps elastinga.
3. Suformuokite tešlą į rutulį, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1-2 valandas, kol padvigubės.
4. Iškočiokite tešlą į stačiakampį. Ant pusės tešlos uždėkite plonai pjaustytą šaltą sviestą, uždenkite kita tešlos puse ir užspauskite kraštus.
5. Iškočiokite tešlą į ilgą stačiakampį, tada sulenkite į tris dalis kaip laišką. Uždenkite ir šaldykite 30 minučių.
6. Pakartokite kočiojimo ir lankstymo procesą dar du kartus, kiekvieną kartą šaldydami 30 minučių.
7. Iškočiokite tešlą į didelį stačiakampį ir supjaustykite į trikampius. Kiekvieną trikampį susukite nuo plačiosios pusės link viršūnės, formuodami croissant.
8. Sudėkite croissant ant kepimo popieriumi išklotos skardos, uždenkite ir palikite kilti 1-2 valandas.
9. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Aptepkite croissant plaktu kiaušiniu ir kepkite 15-20 minučių, kol taps auksinės spalvos.

Porcijos, laikas, sudėtingumas:
– Porcijos: 12 croissant
– Paruošimo laikas: 4-5 valandos (įskaitant kildinimą ir šaldymą)
– Sudėtingumas: vidutinis

Pagrindiniai skonio akcentai ir kada ruošti:
Croissant yra sviestiniai, traškūs ir švelniai saldūs. Jie puikiai tinka pusryčiams ar popietės užkandžiams.

Patiekimo idėjos ir papildomi priedai:
Patiekite su sviestu, džemu ar šokoladiniu kremu. Puikiai dera su kava ar arbata.

Galimi patiekalo keitimo būdai:
Galite pridėti šokolado gabalėlių ar migdolų į tešlą, kad gautumėte kitokį skonį. Norint sveikesnės versijos, naudokite viso grūdo miltus.

Laikymo sąlygos ir pakartotinis naudojimas:
Laikykite croissant sandariame inde kambario temperatūroje iki 2 dienų. Norėdami pašildyti, trumpai pašildykite orkaitėje.

Dažniausiai užduodami klausimai:
1. Kodėl mano croissant neiškilo? – Gali būti, kad mielės buvo per senos arba tešla nebuvo pakankamai šilta kildinimo metu.
2. Ar galiu naudoti margariną vietoj sviesto? – Sviestas suteikia autentišką skonį, tačiau margariną galima naudoti kaip alternatyvą.
3. Ar galiu užšaldyti croissant? – Taip, galite užšaldyti prieš kepimą. Atšildykite ir kepkite kaip įprasta.

Papildomi patarimai ir saugumas:
Naudokite aštrų peilį tešlai pjaustyti, kad išvengtumėte tešlos tempimo. Būkite atsargūs su karšta orkaite ir kepimo skarda.