Avižinis kisielius

Avižinis kisielius

Ingredientai:
– 100 g avižinių dribsnių
– 1 litras vandens
– 50 g cukraus
– 1 šaukštelis vanilinio cukraus
– 1 citrinos žievelė
– 1 šaukštas bulvių krakmolo
– Žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga:
1. Avižinius dribsnius suberkite į puodą ir užpilkite 1 litru vandens. Palikite mirkti apie 30 minučių, kad dribsniai suminkštėtų.
2. Puodą su avižiniais dribsniais uždėkite ant vidutinės ugnies ir virkite apie 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
3. Perkoškite avižinę masę per sietelį, kad gautumėte skystį. Dribsnius galite išmesti arba panaudoti kitam patiekalui.
4. Gautą skystį supilkite atgal į puodą, įdėkite cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelę ir žiupsnelį druskos. Užvirkite.
5. Krakmolą ištirpinkite nedideliame kiekyje šalto vandens ir lėtai supilkite į verdantį skystį, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių.
6. Virkite dar 2-3 minutes, kol kisielius sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.

Porcijos, laikas, sudėtingumas:
– Porcijos: 4
– Paruošimo laikas: 10 minučių
– Gaminimo laikas: 45 minutės
– Sudėtingumas: lengvas

Įrankiai:
– Puodas
– Sietelis
– Šaukštas maišymui

Pagrindiniai skonio akcentai ir kada ruošti:
Avižinis kisielius yra švelnaus, šiek tiek saldaus skonio su subtiliu citrinos aromatu. Jis puikiai tinka šaltuoju metų laiku kaip šildantis desertas arba užkandis.

Patiekimo idėjos ir papildomi priedai:
Patiekite avižinį kisielių šiltą arba atvėsintą. Galite papuošti šviežiomis uogomis, riešutais ar cinamonu.

Galimi patiekalo keitimo būdai:
Galite naudoti medų vietoje cukraus, kad patiekalas būtų sveikesnis. Taip pat galite pridėti džiovintų vaisių ar prieskonių, tokių kaip cinamonas ar imbieras, kad suteiktumėte kitokį skonį.

Laikymo sąlygos ir pakartotinis naudojimas:
Avižinį kisielių laikykite šaldytuve iki 3 dienų. Prieš patiekiant, galite pašildyti ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje.

Dažniausiai užduodami klausimai:
1. Ar galiu naudoti kitus grūdus vietoje avižinių dribsnių?
Taip, galite eksperimentuoti su kitais grūdais, tačiau skonis ir tekstūra gali skirtis.
2. Ar galima kisielių užšaldyti?
Nerekomenduojama, nes užšaldžius tekstūra gali pasikeisti.
3. Ar būtina naudoti citrinos žievelę?
Ne, bet ji suteikia gaivų aromatą ir skonį.

Papildomi patarimai ir saugumas:
Būkite atsargūs, kai pilate krakmolą į verdantį skystį, kad nesusidarytų gumulėlių. Nuolat maišykite, kad išvengtumėte prikepimo.